fbpx

Blog

10 aandachtspunten bij het controleren van een commercieel contract

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

13-04-2022

De situatie:

Welke contracten jij als ondernemer sluit, is afhankelijk van je bedrijf. Sommige bedrijven sluiten elke dag honderden kleine contracten, maar er zijn ook bedrijven die jaarlijks een aantal grote opdrachten binnenhalen en enkel daarvoor contracten maken. In alle gevallen is het echter belangrijk om goed na te gaan welke risico’s je loopt met het aangaan van een contract.

De vraag:

Aan welke aandachtspunten moet je denken bij het controleren van een commercieel contract?

De tien aandachtspunten:

  • Is het duidelijk welke diensten of werkzaamheden worden geleverd?
  • Welke concrete verplichtingen heb ik op basis van het contract?
  • Kan ik de gemaakte afspraken daadwerkelijk nakomen?
  • Wat zijn de consequenties als ik de afspraken niet nakom?
  • Zijn er goede afspraken gemaakt over betaling (betalingstermijn, opschorting van betaling)?
  • Is er een aansprakelijkheidsbeperking opgenomen in de overeenkomst?
  • Is de aansprakelijkheidsregeling in het contract in overeenstemming met de polisvoorwaarden van de verzekering?
  • Is er een aanvaardbare beëindigingsregeling?
  • Staan er bepalingen in het contract die het risico verhogen, zoals bepalingen met betrekking tot schadevergoeding en boetes en zijn deze aanvaardbaar?
  • Is afgesproken welk recht van toepassing is op het contract en welke rechter bevoegd is?

Dit moet je doen:

Bij het controleren van een contract heb je hiermee al een boel belangrijke aandachtspunten. Wil je zeker weten dat je risico’s zijn beperkt? Laat het dan toetsen door een van de juristen van Recht Direct.

 

Heb je vragen? Wij helpen je graag! Neem contact op met een van onze juristen via juristen@rechtdirect.nl of bel: 085 008 11 80.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Rechtshulp take-away service

Uurtarief

Voordelig uurtarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

8

Zeer positief over de samenwerking! Het advies is niet altijd 1 op 1 over te nemen in de praktijk, omdat we geregeld meer risico durven te nemen. waardoor we hier soms wat tegenin gaan, maar het is natuurlijk wel erg…

- Exclusive Networks

9

Enthousiaste en betrokken medewerkers die snel (kritisch) reageren op juridische vragen en kwesties. Erg laagdrempelig. Je voelt je niet bezwaard om een juridische kwestie voor te leggen (wat je toch niet zo snel bij een advocatenkantoor zou doen...). Ook een…

- Au Care

Goed en snel bereikbaar

Jullie geven zeer snel en accuraat een antwoord op mijn gestelde vragen en zijn goed bereikbaar.

- Nicole

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×