fbpx

Nieuws

Antwoord op al jouw juridische vragen rondom de uitbraak van het coronavirus

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

23-03-2020

Antwoord op al jouw juridische vragen rondom de uitbraak van het coronavirus

Heb je ons coronaprotocol al voorbij zien komen? Wij hebben de handen ineen geslagen met Goorts + Coppens om jou te informeren over de juridische aspecten van het coronavirus. Je kunt het protocol vinden via deze link:

Bekijk het protocol hier

Ten slotte heeft de regering twee nieuwe maatregelen bekendgemaakt die zien op de WW-premie.

Tot 1 juli 2020 uitstel om te kunnen voldoen aan de administratieve verplichtingen voor de WW-premie!

In een eerder nieuwsbericht spraken wij over de administratieve verplichtingen voor de WW-premie. Om aanspraak te kunnen maken op de lage WW-premie, heeft de minister werkgevers tot 1 april 2020 de tijd gegeven om een schriftelijke arbeidsovereenkomst te overleggen voor werknemers in vaste dienst. Wegens de uitbraak van het coronavirus zal het voor veel werkgevers praktisch gezien niet mogelijk zijn om vóór 1 april 2020 aan voornoemde voorwaarde te voldoen, daarom wordt deze periode nu verlengd tot 1 juli 2020. Werkgevers hebben dus tot 1 juli 2020 de tijd om ervoor te zorgen dat de door beide partijen ondertekende arbeidsovereenkomst aanwezig is in de loonadministratie. Uit deze arbeidsovereenkomst of het addendum moet blijken dat de werknemer op 31 december 2019 al voor onbepaalde tijd in dienst is.

Hoge WW-premie wegens overwerken geldt (tijdelijk) niet in bepaalde sectoren

Onder de nieuwe wet arbeidsmarkt in balans geldt dat werkgevers met terugwerkende kracht de hoge WW-premie zijn verschuldigd wanneer vaste werknemers in een kalenderjaar meer dan 30% overwerken. Door de uitbraak van het coronavirus, waardoor veel extra overwerk nodig is, kan deze bepaling negatief uitpakken (denk aan de zorg). De Stichting van de Arbeid heeft het kabinet daarom verzocht deze regeling tijdelijk aan te passen. Het kabinet is op dit moment bezig hier een regeling voor uit te werken.

Vragen?

Neem contact op met de juristen van Recht Direct of de advocaten van Goorts + Coppens. Recht Direct is telefonisch bereikbaar via 0493 – 32 66 88.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×