fbpx

Nieuws

Een werkdag bij Recht Direct als werkstudent

26-04-2023 - Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Feike Weerts, 21 jaar en ik studeer Rechtsgeleerdheid in Tilburg. In het tweede jaar van mijn studie heb ik stage gelopen bij Recht Direct. Ik wilde namelijk graag wat praktijkervaring opdoen. Inmiddels zit ik in mijn derde jaar en ben ik al een tijdje bezig als werkstudent. Vandaag neem ik jullie mee in mijn werkdag.

Wat houdt dat precies in?

Ik werk samen met onze juristen op het kantoor in Deurne. Naast een aantal administratieve taken, houd ik me voornamelijk bezig met juridische taken. Zo behandel ik vaak de helpdesk. Ik zoek dan de juridische vragen van onze abonnees uit of geef de vraag door aan een van de juristen. Daarnaast zijn er altijd andere taken die ik op kan pakken. Zo ben ik momenteel bezig met het maken van nieuwe modellen voor onze portal en schrijf ik vaak nieuwsberichten.

 

Portal

Onze portal bevat heel wat documenten die je als ondernemer kunt gebruiken. De wetgeving verandert voortdurend en dus ook de vraag naar documenten. Momenteel ben ik bijvoorbeeld bezig met het maken van nieuwe documenten over de wetswijzigingen van augustus 2022 op het gebied van arbeidsrecht. Deze documenten bespreek ik dan met een van mijn collega’s en vervolgens kunnen ze geüpload worden op onze portal.

 

Nieuwsberichten

Als een rechter een spraakmakende uitspraak heeft gedaan of er komt een wetswijziging aan, dan schrijf ik hier een nieuwsbericht over. Ik zoek uit wat de uitspraak of wetswijziging precies inhoudt en wat dit betekent voor onze klanten. Zo zijn onze klanten weer helemaal op de hoogte.

Zo is iedere dag bij Recht Direct weer anders! Behalve vrijdagmiddag, dan sluiten we de week altijd af met een potje tafelvoetbal 😉

 

Recht Direct helpt echt

Heb je vragen? Wij helpen je graag! Neem contact op met onze juristen via juristen@rechtdirect.nl of bel: 085 008 11 80.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Rechtshulp take-away service

Uurtarief

Voordelig uurtarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

Snelle reactie bij vraagstelling

Krijg snel een antwoord op gestelde vraag.

- Eric

Snelle reactie op vragen, duidelijke documenten

Veel gehad aan de klantportal met documenten. Met name rondom het gereed maken van veel HRM-zaken en AVG heb ik daar veel aan gehad. Bij vragen heb ik ook altijd snel een reactie gekregen. En de workshops die ik heb…

- Eline

9

Wij zij nu al enige jaren klant bij Recht Direct en wij hebben fijne ervaringen. De goede en vooral vriendelijke klantenservice helpt direct. Voor de overige vragen zij ze zorgvuldig en goed op de hoogte. De portaal die gratis bij…

- Stockx Klittenband Systemen

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×