fbpx

Nieuws

Mijn afstuderen!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

27-06-2019

Na een leuke studententijd van 5 jaar, het maken van een hoop tentamens, het schrijven van heel wat essays en natuurlijk mijn afstudeerscriptie mag ik het eindelijk zeggen: ik ben afgestudeerd!

Bekijk hier het hele verhaal van Loes Ewals.

Mijn afstuderen!

Na een leuke studententijd van 5 jaar, het maken van een hoop tentamens, het schrijven van heel wat essays en natuurlijk mijn afstudeerscriptie mag ik het eindelijk zeggen: ik ben afgestudeerd!

De afgelopen periode ben ik druk bezig geweest met mijn afstudeerscriptie. Deze scriptie had als onderwerp: ‘de bescherming van verhuurders in een circulaire economie’. De overheid heeft de wens geuit om vóór 2050 ‘circulair’ te zijn. De bedoeling is dat producten en materialen aan het einde van de levensduur niet meer als afval worden afgedankt. In plaats daarvan wil men streven naar hergebruik en behoud van waarde. In het bedrijfsleven zijn hiertoe al verschillende mooie initiatieven ontstaan. Wel is het de vraag hoe deze nieuwe ontwikkelingen zich verhouden tot bepaalde goederenrechtelijke leerstukken. Een gevel is bijvoorbeeld juridisch gezien onderdeel van een huis. Kan een bedrijf dat gevels wil verhuren de eigendom van de gevel behouden? En zo niet, kan de verhuurder dan op een andere wijze beschermd worden? Ik heb onderzocht of we met het huidige recht uit de voeten kunnen, zodat niet direct nieuwe wetgeving ingevoerd hoeft te worden.

Op 22 mei mocht ik ten overstaan van mijn scriptiebegeleider en een professor mijn scriptie verdedigen.  Laat in de middag meldde ik me in de Aula van de Radboud Universiteit. De professor die deelnam in de examencommissie zei letterlijk: “Loes, dit zijn de laatste drie kwartier van je studentenleven, dus we gaan je nog even plagen!”. Nou, dat heb ik geweten. Vanuit twee kanten werden er vragen op mij afgevuurd. “Waarom vind je dat?” “Is dat wel zo?” “Ik ben het hier eigenlijk niet mee eens, kun je hier meer argumenten voor noemen?” Waar ik normaal redelijk zelfverzekerd een gesprek in ga, bevatten mijn zinnen op dat moment toch iets vaker ‘uuhhmmm…’ dan gehoopt. Het zal wel door de zenuwen zijn gekomen.

Na drie kwartier, die voor mijn gevoel een eeuwigheid duurden, mocht ik mijn familie en vrienden gaan halen en ging de examencommissie in overleg. Dat ik zou afstuderen stond vooraf al vast – anders laten ze je niet komen – maar met welk cijfer? “Hoe ging het?” was natuurlijk de eerste vraag van familie en vrienden. ”Werkelijk geen idee, ze stelden best pittige vragen, maar komt vast goed!” was mijn respons.

Toen ik uiteindelijk iedereen mee naar boven had gekregen, kwam de verlossende uitslag: afgestudeerd met een 8 voor mijn scriptie! Eindelijk ben ik ‘Meester in de Rechten’. felicitaties kwamen van alle kanten binnen, super leuk!

Wat ik nu ga doen?

Ik blijf voorlopig twee dagen in de week bij Recht Direct werken en daarnaast ben ik begonnen als jurist bij Goorts + Coppens advocaten. Ik vind het leuk om voor beide bedrijven aan de slag te mogen en hoewel mijn studententijd er nu dan officieel op zit, weet ik zeker dat ik ook hier weer heel veel ga leren!

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×