fbpx

Nieuws

Nieuws | Geen handhaving Wet DBA tot 1 januari 2020

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

14-02-2018

 Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft bekend gemaakt dat het gedoogbeleid met betrekking tot de Wet DBA verlengd wordt tot 1 januari 2020.

Geen handhaving Wet DBA tot 1 januari 2020

De opschorting van de handhaving van de Wet DBA (ZZP-wetgeving) is verlengd tot 1 januari 2020. De Belastingdienst zou de wet, die schijnzelfstandigheid moet tegengaan, per 1 juli 2018 gaan handhaven maar nu heeft minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bekend gemaakt dat het gedoogbeleid verlengd wordt tot 1 januari 2020.

Wat betekent dat?

Opdrachtgevers en zelfstandigen zonder personeel (ZZP-er’s) krijgen tot 1 januari 2020 geen boetes of naheffingen als achteraf geconstateerd wordt dat er fiscaal gezien sprake is van een dienstbetrekking. Wel gaat het kabinet de mogelijkheden voor de handhaving  bij kwaadwillenden vanaf 1 juli 2018 verruimen. Uit het regeerakkoord is gebleken dat er na 1 januari 2020 nieuwe wetgeving zal komen waarbij gebruik wordt gemaakt van een opdrachtgeversverklaring. In afwachting hiervan adviseren wij in ieder geval de juridische aspecten te regelen bij een overeenkomst tussen een opdrachtgever en een opdrachtnemer. Hiervoor kun je gebruik maken van ons model overeenkomst van opdracht dat te vinden is op de inlogportal.

Recht Direct helpt

Heb jij vragen over bovenstaande of ben je geen Recht Direct-abonnee maar wil je toch gebruik maken van het model? Neem dan contact op met de helpdesk via helpdesk@rechtdirect.nl of 0493-326688.

 

 

 

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×