A 18 mei 2016

(Brabantse) nuchterheid

Als ik terugdenk aan afgelopen week, denk ik aan Max Verstappen, Tom Dumoulin, de heren van Oranje Zwart, de hockeysters van Den Bosch en natuurlijk aan PSV. Er zijn topprestaties geleverd door Nederlandse sporters en sportteams, en meer specifiek: door Nederlandse sporters en sportteams van beneden de rivieren.

Wat ik dan misschien nog wel het mooiste vind is, om te zien hoe er door de sporters en hun fans op wordt gereageerd: Tom Dumoulin die ook in het roze van de Giro nog steeds even nuchter overkomt in interviews, Max Verstappen die het daar als 18-jarige toch maar mooi even flikt en 100.000 feestende PSV’ers en Oranje-Zwartfans in de binnenstad van Eindhoven, die geheel probleemloos het kampioenschap met elkaar hebben gevierd.

Want winnen is één ding, maar om dan ook nog met beide benen op de grond te blijven staan is een tweede. Ik zag geen arrogantie, maar (Brabantse) nuchterheid. Daarmee bedoel ik niet dat je niet trots mag zijn op je prestatie, want dat mag zeker! Wij van Recht Direct vinden dat je successen moet delen, met je collega’s en ook met je klanten. Zorg er alleen wel voor dat je met beide benen op de grond blijft door te relativeren, of zoals we hier zeggen, je gezonde boerenverstand te blijven gebruiken.

En ik denk dat wij – van beneden de rivieren – dat toch net wat beter kunnen dan de Hollanders van daarboven. 
 

Website_Barbara1.jpg
  Barbara Koolen
  jurist