A 22 juni 2016

Pff, weer functioneringsgesprekken…

Bij ons staan in juni de functioneringsgesprekken weer op het programma. Denk je als leidinggevende ook wel eens: pff… moeten we die gesprekken wel blijven voeren? Het kost de nodige tijd aan voorbereiding voor de leidinggevende en medewerkers. Daarnaast geldt voor mij dat ik heel tevreden ben over de collega’s waarmee ik gesprekken houd, is de noodzaak er dan wel? We hebben immers dagelijks contact.

Zeker in deze tijd, doen!
Het dwingende advies van mijn collega-juristen is om de functioneringsgesprekken toch structureel te blijven voeren. Naar aanleiding van de nieuwe wet (WWZ) komen er namelijk steeds meer uitspraken van rechters die in het nadeel van werkgevers beslissen omdat personeelsdossiers onvoldoende zijn opgebouwd. Daarnaast draagt het in het kader van MVO en goed werkgeverschap zeker bij aan een stuk motivatie van alle mensen binnen de organisatie om gesprekken te voeren. Het is altijd fijn om te horen dat je het goed doet.

Meer weten over het voeren van functioneringsgesprekken of het goed opbouwen van personeelsdossiers?
Overleg dan eens vrijblijvend met een van onze Recht Direct juristen via 0493-326688 of schrijf je hier in voor de training Effectief opbouwen van personeelsdossiers van Goorts + Coppens advocaten | adviseurs.

Zo… en dan nu snel aan de slag met het voorbereiden van mijn functioneringsgesprekken.

large_Profielfoto_Jolanda.jpg  

  Jolanda Wind
  Manager Recht Direct