A 24 december 2019

Let op: een werkgever kan gebonden zijn aan een verlenging van de arbeidsovereenkomst via WhatsApp.   

In deze tijd is communicatie via WhatsApp en sociale media niet meer weg te denken. Ook veel werkgevers en werknemers communiceren via WhatsApp. Zo’n berichtje is snel verstuurd. Vaak is dat heel handig, maar soms realiseer je je niet dat zo’n berichtje grote gevolgen kan hebben.

Een werknemer vroeg – ruim voordat de arbeidsovereenkomst zou eindigen - via WhatsApp aan haar werkgever of haar arbeidsovereenkomst zou worden verlengd. Werkgever reageerde positief op dit bericht, de arbeidsovereenkomst zou worden verlengd. Later bedacht de werkgever zich, en liet één maand voor het einde van de arbeidsovereenkomst per brief weten dat de arbeidsovereenkomst niet zou worden verlengd. De werknemer liet het hier niet bij zitten. Het Gerechtshof Den Haag oordeelde recent dat de werknemer uit de verklaringen en gedragingen van de werkgever op mocht maken dat een verlenging was overeengekomen.

Ben dus alert wanneer je met je werknemers communiceert via WhatsApp.  

Heb je vragen over het verlengen of opzeggen van de arbeidsovereenkomst met een werknemer? Of wil je graag advies over een andere kwestie? Neem dan contact op met de helpdesk via info@rechtdirect.nl of via 0493-32 66 88.