fbpx

Nieuws

Schade door Ciara? Meld het aan je verzekeraar!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

10-02-2020

Gisteren stond de gehele dag in het teken van de storm die over ons land raasde. Geadviseerd werd om binnen te blijven, de dienstregeling was flink ontregeld, op verschillende plekken werden bomen ontworteld en vlogen er pannen van het dak.

Is er daarom schade ontstaan door de storm? Kom dan direct in actie!

Schade door Ciara? Meld het aan je verzekeraar!

Gisteren stond de gehele dag in het teken van de storm die over ons land raasde. Geadviseerd werd om binnen te blijven, de dienstregeling was flink ontregeld, op verschillende plekken werden bomen ontworteld en vlogen er pannen van het dak.

Is er daarom schade ontstaan door de storm? Kom dan direct in actie!

Maak foto’s en neem contact op met je verzekeraar

Allereerst is het belangrijk om niet direct te gaan opruimen. Maak overal foto’s van en meld de schade direct bij de verzekeraar. De verzekeraar zal vervolgens instructies geven. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat een schade-expert wordt gestuurd, maar het kan ook zijn dat je zelf bepaalde maatregelen moet nemen om verdere schade te voorkomen. Ruim dus pas op na overleg met de verzekeraar.

Welke verzekering dekt (mogelijk) de schade?

Ten slotte is het handig om te weten op welke verzekering je een beroep moet doen. Zo dekt een opstalverzekering bij schade aan het huis, maar dien je een beroep te doen op de inboedelverzekering bij schade aan losse spullen. Wil je stormschade aan je auto vergoed krijgen, dan is een WA+ of een allrisk verzekering vereist. Lees de polisvoorwaarden van je verzekering om te weten of je schade onder de dekking valt, of schakel hiervoor je assurantietussenpersoon in.

Plaatselijke storm? Toon aan wanneer de schade is ontstaan!

Mocht er in de toekomst een kleine, plaatselijke storm plaatsvinden, dan geldt nog een extra tip. De verzekeraar heeft soms bewijs nodig dat de schade door een storm is ontstaan. Vaak is volgens een verzekeraar pas sprake van storm vanaf windkracht 7. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe laat de schade is ontstaan, zodat je kunt aantonen dat de schade is ontstaan door een storm, bijvoorbeeld met windmetingen van het KNMI.

Heb je vragen over bovenstaande? Neem dan contact op met de juristen van Recht Direcht via Info@rechtdirect.nl of bel 0493-326688

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×