fbpx

Nieuws

Vraag voor het einde van de maand NOW 2.0 aan!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

20-08-2020

Tot en met 31 augustus 2020 kan de NOW 2.0 aangevraagd worden. Wacht niet te lang en vraag de NOW tijdig aan! 

Vraag voor het einde van de maand NOW 2.0 aan!

Om ondernemers te steunen die last hebben van omzetverlies door de coronacrisis, heeft de overheid de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) in het leven geroepen.

Na afloop van NOW 1.0 heeft de overheid de regels aangescherpt en is de NOW 2.0 gepubliceerd. Hiermee kan een tegemoetkoming in de loonkosten over de periode juni, juli, augustus en september 2020 worden aangevraagd. De overheid heeft een simulatietool ontwikkeld waarmee het bedrag van de tegemoetkoming berekend kan worden.

Van de NOW 1.0 is ontzettend veel gebruik gemaakt. Op de NOW 2.0 hebben minder bedrijven een beroep gedaan. Tot en met 31 augustus 2020 kan deze tegemoetkoming nog worden aangevraagd.

Twijfel je dus nog om een tweede aanvraag te doen? Wacht niet te lang en schakel indien nodig je financieel adviseur in! Een aanvraag kan gedaan worden via de website van het UWV.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×