fbpx

Nieuws

Een mededeling per e-mail. Is dat eigenlijk wel voldoende?

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

08-06-2021 - Vraag jij je ook wel eens af of een mededeling per mail of een bevestiging van de ander per mail voldoende is? Tegenwoordig kijken we bijna continue in onze mailbox en vergeten we de brievenbus. Dit zegt al genoeg. Een bevestiging per mail: waarom niet?

Er zijn tientallen voorbeelden te noemen van situaties waarin een (bevestiging per) e-mail een prima optie is. Uiteraard zijn er ook situaties denkbaar waarin je – om het zekere voor het onzekere te nemen – beter kunt kiezen voor een brief (of een bevestiging per brief). Wij geven in dit artikel een aantal voorbeelden.

De vraag:

Wat kan per e-mail?

Het antwoord:

Bij een e-mail loop je eigenlijk pas tegen een probleem aan als de ander ontkent de e-mail te hebben ontvangen of de inhoud van de e-mail in twijfel trekt. Als het voornamelijk gaat om het uitwisselen van informatie met een ander, dan kan dit gemakkelijk per e-mail. Dit is immers een van de meest gebruikte middelen van communiceren.

Stel je voor dat je alle communicatie met jouw werknemers per brief moet doen.

Dat levert werk op, maar ook vreemde gezichten. Werknemers zullen denken: ‘Ik krijg een officiële brief van mijn werkgever, dat is serieus’, terwijl dit niet altijd de boodschap hoeft te zijn. Als je een reactie verwacht van jouw werknemer, vraag dan om te reageren op de e-mail die je stuurt. Zo kun je, indien nodig, aantonen dat de werknemer het bericht heeft ontvangen en de inhoud kent.

Wat moet dan wel per (aangetekende) brief?

Mocht het om een belangrijke brief gaan waarin je een bepaald ‘rechtsgevolg’ inroept, dan is het verstandig deze per aangetekende post te versturen. Een aantal voorbeelden:

  • Ingebrekestelling
  • Loonstop of loonopschorting werknemer
  • 14-dagenbrief

Hulp nodig?

Heb je vragen of twijfel je over de verzendingswijze? Neem dan contact met Marjolein op via marjolein@rechtdirect.nl of bel: 085 008 11 80.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×