fbpx

Nieuws

Afspraken via WhatsApp niet meer veilig!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

08-12-2021 - In deze tijd is communicatie via WhatsApp niet meer weg te denken. Misschien maak je afspraken met klanten, of communiceer je met werknemers via WhatsApp. Maar, let op! Binnenkort ben je niet meer zo zeker van de afspraken die je via WhatsApp hebt gemaakt. WhatsApp is namelijk een nieuwe functie aan het testen waarbij het mogelijk wordt oude WhatsApp-berichten te verwijderen.

De vraag:

Wat verandert er wanneer de nieuwe functie van WhatsApp wordt uitgebracht?

 

Het antwoord:

Als de nieuwe functie wordt uitgebracht dan kun je WhatsApp-berichten verwijderen, ongeacht de periode die is verstreken sinds het versturen van het bericht. Heb je bijvoorbeeld afspraken vastgelegd met een klant via WhatsApp? Dan kunnen deze berichten (ook maanden later nog!) worden verwijderd en liggen de afspraken die je hebt gemaakt niet meer schriftelijk vast!

 

Wat betekent dit nu echt voor jou?

Ben alert wanneer je communiceert via WhatsApp. Zorg ervoor dat je afspraken altijd op een andere manier schriftelijk vastlegt. Heb je de afgelopen tijd belangrijke afspraken vastgelegd via WhatsApp? Zorg er dan voor dat je deze afspraken ook nog op een andere manier vastlegt. Dit kan bijvoorbeeld door een ‘screenshot’ van de WhatsApp berichten te maken.

 

Schakel Recht Direct in

Heb je vragen over hoe je afspraken het beste schriftelijk kan vastleggen? Of heb je andere vragen? Wij helpen je graag! Neem contact op met juristen@rechtdirect.nl of bel: 085 008 11 80.

 

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×