fbpx

Nieuws

Afspraken via WhatsApp niet meer veilig!

08-12-2021 - In deze tijd is communicatie via WhatsApp niet meer weg te denken. Misschien maak je afspraken met klanten, of communiceer je met werknemers via WhatsApp. Maar, let op! Binnenkort ben je niet meer zo zeker van de afspraken die je via WhatsApp hebt gemaakt. WhatsApp is namelijk een nieuwe functie aan het testen waarbij het mogelijk wordt oude WhatsApp-berichten te verwijderen.

De vraag:

Wat verandert er wanneer de nieuwe functie van WhatsApp wordt uitgebracht?

 

Het antwoord:

Als de nieuwe functie wordt uitgebracht dan kun je WhatsApp-berichten verwijderen, ongeacht de periode die is verstreken sinds het versturen van het bericht. Heb je bijvoorbeeld afspraken vastgelegd met een klant via WhatsApp? Dan kunnen deze berichten (ook maanden later nog!) worden verwijderd en liggen de afspraken die je hebt gemaakt niet meer schriftelijk vast!

 

Wat betekent dit nu echt voor jou?

Ben alert wanneer je communiceert via WhatsApp. Zorg ervoor dat je afspraken altijd op een andere manier schriftelijk vastlegt. Heb je de afgelopen tijd belangrijke afspraken vastgelegd via WhatsApp? Zorg er dan voor dat je deze afspraken ook nog op een andere manier vastlegt. Dit kan bijvoorbeeld door een ‘screenshot’ van de WhatsApp berichten te maken.

 

Schakel Recht Direct in

Heb je vragen over hoe je afspraken het beste schriftelijk kan vastleggen? Of heb je andere vragen? Wij helpen je graag! Neem contact op met juristen@rechtdirect.nl of bel: 085 008 11 80.

 

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Rechtshulp take-away service

Uurtarief

Voordelig uurtarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

Snelle reactie bij vraagstelling

Krijg snel een antwoord op gestelde vraag.

- Eric

9

We zijn alweer een paar jaar aangesloten bij Recht Direct en kloppen regelmatig bij hen aan met juridische vragen. De korte reactietijd, de pragmatische benadering en de bruikbaarheid van de adviezen bieden ons als kleine woningcorporatie echt meerwaarde. We hoeven…

- Paul Sebregts, Woningstichting St. Joseph

fijn bedrijf!

Snelle reacties, duidelijke antwoorden!

- Carmen Veltman

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×