fbpx

Nieuws

Blog | (Brabantse) nuchterheid

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

18-05-2016

   Barbara Koolen, jurist
   Als ik terugdenk aan afgelopen week, denk ik aan Max Verstappen, Tom Dumoulin, de heren van Oranje Zwart…

(Brabantse) nuchterheid

Als ik terugdenk aan afgelopen week, denk ik aan Max Verstappen, Tom Dumoulin, de heren van Oranje Zwart, de hockeysters van Den Bosch en natuurlijk aan PSV. Er zijn topprestaties geleverd door Nederlandse sporters en sportteams, en meer specifiek: door Nederlandse sporters en sportteams van beneden de rivieren.

Wat ik dan misschien nog wel het mooiste vind is, om te zien hoe er door de sporters en hun fans op wordt gereageerd: Tom Dumoulin die ook in het roze van de Giro nog steeds even nuchter overkomt in interviews, Max Verstappen die het daar als 18-jarige toch maar mooi even flikt en 100.000 feestende PSV’ers en Oranje-Zwartfans in de binnenstad van Eindhoven, die geheel probleemloos het kampioenschap met elkaar hebben gevierd.

Want winnen is één ding, maar om dan ook nog met beide benen op de grond te blijven staan is een tweede. Ik zag geen arrogantie, maar (Brabantse) nuchterheid. Daarmee bedoel ik niet dat je niet trots mag zijn op je prestatie, want dat mag zeker! Wij van Recht Direct vinden dat je successen moet delen, met je collega’s en ook met je klanten. Zorg er alleen wel voor dat je met beide benen op de grond blijft door te relativeren, of zoals we hier zeggen, je gezonde boerenverstand te blijven gebruiken.

En ik denk dat wij – van beneden de rivieren – dat toch net wat beter kunnen dan de Hollanders van daarboven. 
 

  Barbara Koolen
  jurist

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×