fbpx

Nieuws

Blog | Dag van de stagiair

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

18-05-2017

Maandag 22 mei is de dag van de stagiair. Dat is niet voor niets. De werknemer van de toekomst moet je af en toe in het zonnetje zetten. Jasper (zelf stagiair ;-)) legt uit waarom.

Blog | Dag van de stagiair

De gedachte kwam laatst toevallig in me op. Er is tegenwoordig voor alles wel een speciale ‘feestdag’, dus waarom geen speciale dag voor stagiairs? Stagiairs leveren namelijk bij veel bedrijven een belangrijke bijdrage en zijn ontzettend belangrijk voor de toekomst. Mijn gedachte was niet heel serieus bedoeld, maar wat blijkt: er bestaat dus sinds enkele jaren echt een ‘dag van de stagiair’. Maandag 22 mei is het weer zover. Op deze datum worden stagiairs in het zonnetje gezet en wordt onder andere de stagiair van het jaar gekozen. Deze stagiair moet kunnen laten zien dat hij constant bezig is met zijn eigen ontwikkeling. Niet alleen op theoretisch vlak, maar ook op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Kennismaking met het “echte” werk

Voor veel stagiairs is hun stage de eerste kennismaking met het werkveld. Zo ook voor mij. Ik heb sinds de middelbare school verschillende bijbaantjes gehad, maar geen enkele daarvan had ook maar iets te maken met de juridische sector. Mijn stage bij Recht Direct is dus mijn eerste kennismaking met de praktijk van de sector waar ik in wil gaan werken. En dat was zeker even omschakelen. Van het ritme van colleges volgen en voor je tentamens de theorie bestuderen, ga je ineens naar het ritme van elke dag van half 9 tot half 6 op kantoor werken en moet je alles wat je geleerd hebt in de praktijk brengen. Toch wende het vrij snel. Je leert de mensen kennen, je krijgt werkzaamheden toebedeeld, je werkt aan enkele opdrachten voor school en voor je het in de gaten hebt ben je 3 maanden verder en zit je al over de helft.

Professional voor de toekomst

In een stageperiode ontwikkel je je zeker niet alleen op inhoudelijk gebied. Je ontwikkelt je vooral ook op persoonlijk en professioneel vlak. Je leert plannen, in een team werken en op een professionele manier met klanten omgaan. Al deze dingen dragen eraan bij dat je je ontwikkelt tot een professional voor de toekomst. En daar draait het om bij een stage: jezelf ontwikkelen.

Stagiairs hebben de toekomst en stagebedrijven spelen een grote rol bij hun begeleiding. Dus ik zeg: “Zet je stagiair op 22 mei een dag in het zonnetje en bouw mee aan de toekomst!”

Jasper Manders,
stagiair Recht Direct

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×