fbpx

Nieuws

Blog | Druk is voor sukkels

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

19-04-2016

   Jolanda Wind, manager Recht Direct
   Er wordt steeds meer over geschreven: druk zijn is voor sukkels. Volgens deskundigen zouden succesvolle mensen niet druk hoeven te zijn.

Druk is voor sukkels

Er wordt steeds meer over geschreven: druk zijn is voor sukkels. Volgens deskundigen zouden succesvolle mensen niet druk hoeven te zijn. De oplossing voor drukte zou niet zijn dat je meer tijd hebt om te ontspannen, maar dat je gerichte aandacht hebt op wat je doet en daar helemaal bij betrokken bent. Kortom: focus! Eén van deze deskundigen, psycholoog Tony Crabbe, beschrijft dat druk een vorm van gemakzucht is, omdat het eenvoudiger is om ons te laten leiden door kleine dingen die moeten gebeuren. Hij zegt dat het juist moed vergt om afstand te nemen en boven de dagelijkse druk te gaan staan om na te denken wat nu echt belangrijk is.

Zoals zovelen heb ook ik een volle agenda, hierdoor kunnen sommige dingen er soms bij inschieten. Toch denk ik dat het oordeel van de deskundigen iets te kort door de bocht is, de meeste mensen willen het niet druk hebben, maar hebben het wel druk. Ik sluit me wel aan bij de boodschap van Tony Crabbe dat wanneer je echt iets belangrijks wil bereiken, je daar tijd en aandacht voor moet vrijmaken.

Wil je een verschil maken, dan los je dit dus niet altijd op met meer werken, maar kun je beter wat tijd steken in een goed plan waarbij je gebruik maakt van de krachten die je binnen je bedrijf hebt of buiten je bedrijf kunt vinden. Hierdoor kun je bepaalde werkzaamheden (met vertrouwen!) delegeren en je zelf focussen op de kernactiviteiten van jouw bedrijf.

Probeer de uitdagingen van de nieuwe tijd aan te grijpen en naar jouw voordeel om te bouwen. Waardoor je op de vraag: ‘Hoe gaat het?’, niet meer hoeft te antwoorden met het D-woord.
 

   Jolanda Wind
   Manager Recht Direct

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×