fbpx

Nieuws

Blog | En dan ben je zelf eigenaar…

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

20-06-2017

Na bijna 10 jaar in de organisatie kreeg Jolanda de kans om mede-eigenaar te worden. Deze kans heeft ze met beide handen aangegrepen. En daardoor zat ze ineens zelf op de stoel van de ondernemer..

En dan ben je zelf eigenaar…

Ik ben aandeelhouder geworden

Komende maand werk ik 10 jaar voor ons advocatenkantoor, best een bijzondere mijlpaal. Al langer had ik de wens om mede-eigenaar te worden. Deze wens heb ik dan ook geuit richting Guido Goorts, de eigenaar. Door de geboorte van Recht Direct – het juridisch adviesbureau dat bedrijven helpt om problemen te voorkomen – zo’n 2,5 jaar geleden, ontstond er voor mij een leuke kans. Ik ben trots dat ik vanaf begin van dit jaar medeaandeelhouder ben geworden. Maar er komt wel veel op je af als beginnend ondernemer…

Leg afspraken goed vast

Recht Direct begeleidt vaker startende ondernemers bij juridische keuzes en brengt risico’s in kaart. Ineens zat ik zelf aan de andere kant van de tafel, de kant van de ondernemer. Ik moest formeel afspraken maken én vastleggen. Onze advocaten en juristen zullen altijd adviseren om alles goed vast te leggen, bijvoorbeeld in een aandeelhoudersovereenkomst. Ik onderschrijf dat natuurlijk. Je wil als ondernemer risico’s kunnen inschatten en problemen voorkomen.

Vertrouwen is de kern

Maar uiteindelijk staat of valt alles voor mij met vertrouwen. Vertrouwen in een andersoortige samenwerking met Guido en vertrouwen in de collega’s en Recht Direct. Ik ga de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet en maak graag eens een koffieafspraak met jou, om mijn enthousiasme als ondernemers onder elkaar, te delen.

Jolanda Wind
Manager en nu dus ook mede-eigenaar 😉 van Recht Direct

06 12 56 57 91

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×