fbpx

Nieuws

Blog | Geld besparen door het efficiënt plannen van afspraken? Dat kan!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

16-09-2015

   Jolanda Wind, manager Recht Direct
   Het Hof heeft bepaald dat de tijd die nodig is om naar de eerste afspraak te gaan en van de laatste afspraak naar huis te gaan, beschouwd mag worden als werktijd voor degenen zonder vast kantoor.

Geld besparen door het efficiënt plannen van afspraken? Dat kan!

Het Europees Hof van Justitie heeft onlangs een uitspraak gedaan die voor ondernemers behoorlijk in de kosten kan gaan lopen. Het Hof heeft namelijk bepaald dat de tijd die nodig is om naar de eerste afspraak te gaan en van de laatste afspraak naar huis te gaan, beschouwd mag worden als werktijd voor degenen zonder vast kantoor. Dit geldt bijvoorbeeld voor vertegenwoordigers, monteurs of medewerkers in de thuiszorg. Door goede afspraken te maken met de medewerkers die dit betreft, kunnen veel kosten bespaard worden.

Daarom zetten we een aantal tips op een rijtje.

  •  Is er een cao van toepassing? Kijk dan goed of er al iets staat opgenomen over deze reistijd.
  •  Heb jij medewerkers die geen vast kantoor hebben en is in de cao niets geregeld over deze reistijd? Dan is het verstandig om het werkschema aan te passen. Leg bijvoorbeeld vast dat de reistijd naar een eerste en vanaf een laatste afspraak altijd maximaal een half uur mag bedragen.
  •  Let op dat je naast de reistijd wellicht ook de reiskosten dient te vergoeden. Zelfs als deze regel niet van toepassing is op jouw werknemers is het verstandig om na te gaan hoe je het vergoeden van reiskosten hebt geregeld. Is dit opgenomen in de arbeidsovereenkomst, het bedrijfsreglement? Is de vergoeding nog actueel?

Wil je weten wat deze nieuwe regel voor jouw organisatie kan inhouden of wil je jouw reiskostenvergoeding onder de loep nemen?

Neem dan contact op met de helpdesk van Recht Direct voor een vrijblijvend advies via 0493-326688 of helpdesk@rechtdirect.nl.
 

   Jolanda Wind
   manager Recht Direct

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×