fbpx

Nieuws

Blog | Heeft amplitief leiderschap de toekomst?

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

17-01-2017

   Jolanda Wind, Manager Recht Direct    
   Ken je dat? Soms kom je van die woorden tegen waarvan je denkt: wat betekent dit woord in hemelsnaam?

Heeft amplitief leiderschap de toekomst?

Ken je dat?  Soms kom je van die woorden tegen waarvan je denkt: wat betekent dit woord in hemelsnaam? Zo vertelde een relatie mij laatst over een interessante presentatie over amplitief leiderschap. Dat woord intrigeerde me dusdanig dat ik direct heb uitgezocht waar het vandaan komt.

En wat blijkt, amplitie komt van het Latijnse woord ‘amplio’ en betekent vergroten, versterken of vermeerderen. Amplitief leiderschap richt zich dus niet op negatieve zaken rondom medewerkers (zoals ziekte of stress) maar juist op het bevorderen van positieve zaken. Bijvoorbeeld kijken waar iemands kracht en ambitie liggen of wanneer iemand in balans is.

Zo vreemd of nieuw is amplitief leiderschap niet. In ons bedrijf geloven wij al veel langer in het focussen op de doorontwikkeling van iemands sterktes en het acceptabel maken van zwaktes. Ook ben ik zelf erg voorstander van het benadrukken van het positieve bij een collega; dus die leiderschapsstijl, die past me zeker.

Amplitief leiderschap klinkt wel erg mooi maar staat, voor zover ik kan zien meneer van Dale, nog niet in uw woordenboek. Wellicht een mooie aanvulling voor het nieuwe jaar? En voor de managers onder ons mogelijk een mooie term die in het licht van MVO een goede lading kan krijgen binnen een bedrijf.

Als je het mij vraagt gaat amplitief leiderschap een mooie toekomst tegemoet!

 

 

  Jolanda Wind
  Manager Recht Direct

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×