fbpx

Nieuws

Blog | Informele feedback van meerwaarde naast beoordelingsgesprek?

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

27-10-2015

   Jolanda Wind, manager Recht Direct
   De beoordelingsronde: een belangrijk moment om met je medewerkers eens terug te kijken en vooruit te blikken.

Informele feedback van meerwaarde naast beoordelingsgesprek?

De beoordelingsronde staat bij veel bedrijven weer voor de deur. Een belangrijk moment om met je medewerkers eens terug te kijken en vooruit te blikken. De website www.hrpraktijk.nl kopte onlangs in zijn nieuwsrubriek met: “Frequente en informele feedback vervangt beoordelingsgesprekken” (naar aanleiding van het Leadership Development rapport van het Top Employers Instituut, dat is gebaseerd op het jaarlijkse wereldwijde HR Best Practices Survey dat wordt uitgevoerd onder ruim 900 bedrijven). HR praktijk geeft aan dat de frequentie en manier waarop medewerkers feedback ontvangen veranderen. Wat blijkt, medewerkers willen vaker feedbackmomenten hebben met hun leidinggevende om doelen aan te passen en te bespreken hoe zij zichzelf kunnen ontwikkelen.
 

Risico informele feedbackgesprekken
Ik denk dat extra informele feedbackmomenten zeker van toegevoegde waarde zijn. Binnen Recht Direct zien wij dat er gevaren kleven aan deze ontwikkeling. Als gevolg van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid is het opbouwen van een goed personeelsdossier nóg belangrijker geworden. Getekende beoordelings- en functioneringsgesprekken die in het personeelsdossier worden opgenomen, ondersteunen daarbij. Met betrekking tot het opbouwen van je personeelsdossier is het dus prima om ook informele feedback momenten te gebruiken. Zorg er dan wel voor dat afspraken uit dergelijke gesprekken, schriftelijk worden vastgelegd en opgenomen in het personeelsdossier.
 

Handige documenten…
Klanten van Recht Direct kunnen nu handige documenten downloaden om dit proces te ondersteunen. De modellen “functionerings- en beoordelingsformulieren”, “waarschuwing werknemer” en “schriftelijke bevestiging van gesprek met werknemer” zijn namelijk toegevoegd aan de inlogportal. Ben je geen Recht Direct-abonnee, maar wil je de documenten wel graag ontvangen, neem dan contact op met onze helpdesk via 0493-326688 of info@rechtdirect.nl.
 

   Jolanda Wind
   manager Recht Direct

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×