fbpx

Nieuws

Blog | Je gaat toch ook goed voorbereid op wintersport…

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

16-02-2016

   Jolanda Wind, manager Recht Direct
Afgelopen week heb ik met mijn gezin mogen genieten van een heerlijk weekje skiën in Zillertal. Zoals altijd hadden wij de vakantie goed voorbereid.

Je gaat toch ook goed voorbereid op wintersport…

Afgelopen week heb ik met mijn gezin mogen genieten van een heerlijk weekje skiën in Zillertal. Zoals altijd hadden wij de vakantie goed voorbereid: de auto een beurt, sneeuwkettingen mee en onze ski-outfit gecheckt…

Controle VBO door Belastingdienst onvoldoende
Maar helaas zien we bij Recht Direct rondom de hele verandering van VAR naar VBO dat niet alle ondernemers zich goed genoeg voorbereiden. Met mogelijk zeer negatieve gevolgen. Een modelovereenkomst van de Belastingdienst gebruiken, of alleen het vooraf laten beoordelen door de Belastingdienst op het feit of er geen sprake is van een gezagsverhouding, is zeker niet voldoende. De Belastingdienst kijkt namelijk alleen naar de (arbeids)relatie  tussen bedrijf en zzp’er.

Overeenkomst van opdracht als aanvulling
Het goed regelen van bijvoorbeeld geheimhouding, aansprakelijkheid en concurrentie is minstens zo belangrijk. Dit soort zaken kun je met een goede inhoudelijke overeenkomst van opdracht regelen. Let er dan wel op dat de praktijk gelijk is aan  de inhoud van de overeenkomst van opdracht.

De overeenkomsten van opdracht (voor opdrachtgever en opdrachtnemer) zijn voor Recht Direct-klanten gratis te downloaden via de website. Wij wachten nog steeds op de bevestiging van de Belastingdienst, maar tot 1 mei 2016 kun je de versie die nu online staat gebruiken. Wanneer wij de bevestiging hebben ontvangen, zullen wij jou hierover informeren, zodat je zeker weet dat je het juiste document gebruikt.

Ben je geen Recht Direct-klant, dan kun je ons hier, als kennismaking, altijd over bellen via 0493-326688.

Want ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk.
En voor wie nog gaat skiën: hals- und beinbruch!

Jolanda Wind
manager Recht Direct

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×