fbpx

Nieuws

Blog | Pff, weer functioneringsgesprekken…

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

22-06-2016

   Jolanda Wind, Manager Recht Direct
   Denk je als leidinggevende ook wel eens: pff… moeten we die gesprekken wel blijven voeren?

Pff, weer functioneringsgesprekken…

Bij ons staan in juni de functioneringsgesprekken weer op het programma. Denk je als leidinggevende ook wel eens: pff… moeten we die gesprekken wel blijven voeren? Het kost de nodige tijd aan voorbereiding voor de leidinggevende en medewerkers. Daarnaast geldt voor mij dat ik heel tevreden ben over de collega’s waarmee ik gesprekken houd, is de noodzaak er dan wel? We hebben immers dagelijks contact.

Zeker in deze tijd, doen!
Het dwingende advies van mijn collega-juristen is om de functioneringsgesprekken toch structureel te blijven voeren. Naar aanleiding van de nieuwe wet (WWZ) komen er namelijk steeds meer uitspraken van rechters die in het nadeel van werkgevers beslissen omdat personeelsdossiers onvoldoende zijn opgebouwd. Daarnaast draagt het in het kader van MVO en goed werkgeverschap zeker bij aan een stuk motivatie van alle mensen binnen de organisatie om gesprekken te voeren. Het is altijd fijn om te horen dat je het goed doet.

Meer weten over het voeren van functioneringsgesprekken of het goed opbouwen van personeelsdossiers?
Overleg dan eens vrijblijvend met een van onze Recht Direct juristen via 0493-326688 of schrijf je hier in voor de training Effectief opbouwen van personeelsdossiers van Goorts + Coppens advocaten | adviseurs.

Zo… en dan nu snel aan de slag met het voorbereiden van mijn functioneringsgesprekken.

  

  Jolanda Wind
  Manager Recht Direct

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Rechtshulp take-away service

Uurtarief

Voordelig uurtarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

8

Wat ik tot nu toe heb gedaan met recht direct, was goed.

- Jos Vlemmix / VKV Kunststof Verspaning

9

we hebben een beperkt aantal zaken aan de hand gehad. die zijn steeds zeer accuraat opgepakt en afgehandeld. de samenwerking is steeds heel prettig verlopen.

- JP Fiscaal Advies / Jos Peeters

Snelle reactie op vragen, duidelijke documenten

Veel gehad aan de klantportal met documenten. Met name rondom het gereed maken van veel HRM-zaken en AVG heb ik daar veel aan gehad. Bij vragen heb ik ook altijd snel een reactie gekregen. En de workshops die ik heb…

- Eline

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×