fbpx

Nieuws

Blog | Voorkom de verlenging; speel wat meer op safe!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

21-04-2017

Marlou Savelkoul, jurist
Een voetbalwedstrijd kijken, inclusief de verlenging, zet me aan het denken. Eigenlijk wil je daar helemaal niet komen, in de verlenging. Speel vroeg in de wedstrijd wat meer op safe!

Blog | Voorkom de verlenging; speel wat meer op safe!

Kat in ‘t bakkie: ik kan me voorstellen dat Ajax dat dacht over de wedstrijd tegen Schalke van gisteren in Gelsenkirchen, nadat zij eerder met 2-0 thuis had gewonnen.

Helaas bleek het tegenovergestelde, na negentig minuten, toen Ajax twee doelpunten achterstond. Door een rode kaart met tien man de verlenging ingaan en vervolgens zelfs met 3-0 achter komen, zorgde voor nog meer opbouw van de spanning. Gelukkig heeft Ajax het nog recht weten te trekken door twee doelpunten te maken en mag zij in mei de halve finale van de Europa League gaan spelen.

Wanneer ik deze wedstrijd analyseer, als voetbal-leek, bedenk ik dat ook voor voetbal geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Hoewel het natuurlijk makkelijk is om vanaf de zijlijn commentaar te geven, had wat minder overmoedigheid er mogelijk toe kunnen leiden dat Ajax eerder zekerheid had gekregen. Ze hebben het nu achteraf nog kunnen recht trekken wat tot een spannende en vermakelijke wedstrijd heeft geleid, maar iets minder spanning had vast tot een hoop minder gevloek geleid.

En natuurlijk, als ondernemer moet je risico’s durven nemen maar als je dingen van tevoren goed kunt regelen en kunt voorkomen dat je in de problemen (en in de verlenging) terecht komt, dan bespaart dat geld en een hoop spanning. Recht Direct draagt hier op juridisch gebied een steentje aan bij. Samen met jou voorkomen wij, dat je in een verlenging terecht komt. 

Fijn (voetbal) weekend.

Marlou Savelkoul, jurist

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×