fbpx

Nieuws

Blog | Word jij de beste werkgever van 2016?

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

19-01-2016

   Jolanda Wind, manager Recht Direct
   Januari, het begin van het nieuwe jaar, iedereen gaat vol goede moed weer aan de slag met zijn voornemens!

Word jij de beste werkgever van 2016?

Januari, het begin van het nieuwe jaar, iedereen gaat vol goede moed weer aan de slag met zijn voornemens! Waarschijnlijk heb jij ook voor jouw bedrijf doelen gesteld die je graag in 2016 wil bereiken. Staat wat extra aandacht voor je werknemers nog niet op je lijstje? Zet het er dan op en ben je bewust van goed werkgeverschap!

Je bent verplicht om je als een ‘goed werkgever’ en ‘goed werknemer’ te gedragen, zo staat het in de wet. Maar wat wordt hiermee bedoeld? ‘Goed werkgeverschap’ is maar een vaag begrip dat je op veel manieren kunt interpreteren. Aan de hand van een aantal beginselen van goed werkgeverschap doe ik een poging om het iets duidelijker te maken.

Gedraag je zorgvuldig tegenover je werknemers. Hiermee wordt bedoeld dat wanneer je bijvoorbeeld een ingrijpende beslissing moet nemen, het aan jou is om te onderzoeken welke feiten en belangen een rol spelen. Je moet met een werknemer overleggen over deze beslissingen en eventueel ingaan op zijn bezwaren. Daarnaast moet je niet alleen uitgaan van je eigen belangen, maar ook de belangen van je werknemer meewegen in je beslissing. Wanneer je vervolgens tot een beslissing bent gekomen, motiveer deze dan ook. Behandel al je werknemers gelijk. Zorg ervoor dat je werknemer kan vertrouwen op de verwachtingen die je bij hem wekt. En last but not least: maak geen misbruik van je sterkere positie.

Naast het feit dat goed werkgeverschap met de nieuwe Wet Werk en Zekerheid nog belangrijker is geworden en daardoor zeker veel aandacht verdient, is het ook voor de sfeer binnen je onderneming natuurlijk minstens zo belangrijk om hieraan te voldoen. Want als ik uit eigen ervaring mag spreken, niets is fijner dan werken in een omgeving waar de sfeer goed is en mensen elkaar waarderen.
 

   Jolanda Wind
   manager Recht Direct

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Rechtshulp take-away service

Uurtarief

Voordelig uurtarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

8

Wat ik tot nu toe heb gedaan met recht direct, was goed.

- Jos Vlemmix / VKV Kunststof Verspaning

Juridische hulp achter de hand!

Voor ons als organisatie die zich bezighoudt met re-integratie en advies binnen arbeid, is het erg fijn om Recht direct achter de hand te hebben als partij, wanneer we het niet weten of twijfelen. De documenten die we kunnen gebruiken…

- Gianne

9

Enthousiaste en betrokken medewerkers die snel (kritisch) reageren op juridische vragen en kwesties. Erg laagdrempelig. Je voelt je niet bezwaard om een juridische kwestie voor te leggen (wat je toch niet zo snel bij een advocatenkantoor zou doen...). Ook een…

- Au Care

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×