fbpx

Blog

Bouwsector opgelet! Pas jij al de nieuwe AVA toe?

29-08-2023 - Als jij een bouwbedrijf hebt, heb je vast wel eens gehoord van de Algemene Voorwaarden voor Aanneming van werk (AVA). Wellicht hanteer je de voorwaarden ook zelf. De AVA is namelijk een set algemene voorwaarden toegespitst op de bouwsector. Onlangs is er een nieuwe versie van de AVA opgesteld. In dit nieuwsbericht leggen wij je uit wat dit betekent.

Wat is er veranderd?

De belangrijkste wijziging is het onderscheid dat wordt gemaakt tussen zakelijke overeenkomsten en overeenkomsten met consument-opdrachtgevers. De nieuwe AVA bevat dus een versie voor zakelijke overeenkomsten en een versie voor overeenkomsten met consument-opdrachtgevers. De versie voor consument-opdrachtgevers is voornamelijk in meer begrijpelijke taal opgesteld, zodat de voorwaarden ook voor hen goed te begrijpen zijn.

 

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen

De nieuwe versie wordt ingevoerd omdat er een nieuwe wet op komst is, namelijk de ‘Wet kwaliteitsborging voor het bouwen’ (Wkb). Met deze wet worden er een aantal nieuwe verplichtingen gecreëerd voor bouwbedrijven. Daar wordt met deze nieuwe AVA al op ingespeeld.

Het is dan ook verstandig om in de toekomst de nieuwe versie te gebruiken in plaats van de oude versie. Zo zijn je algemene voorwaarden alvast up-to-date voor de Wkb.

Invoering Wkb

Binnenkort geven wij je meer uitleg over de invoering van de Wkb. Het is namelijk belangrijk dat je goed op deze wetswijziging bent voorbereid.

Algemene voorwaarden

Hanteer jij nog geen algemene voorwaarden voor jou bedrijf? We raden je aan om dit wel te doen. Neem contact op met onze juristen voor meer informatie.

 

Schakel Recht Direct in

Hulp nodig bij deze of andere problematiek? Neem contact op met onze juristen via juristen@rechtdirect.nl of bel: 085 008 11 80.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×