fbpx

Blog

Dé tips voor het gebruik van algemene voorwaarden

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

25-04-2022 - Gebruik jij algemene voorwaarden of wil je ze gebruiken? Lees dan snel verder. Wij hebben namelijk dé tips voor het gebruik van algemene voorwaarden voor jou op een rijtje gezet.

De vraag:

Wat moet je niet vergeten bij het gebruik van algemene voorwaarden?

 

Nou dit dus:

  1. Verwijs naar je algemene voorwaarden in de offerte, opdrachtbevestiging of overeenkomst. Zo worden ze onderdeel van het contract dat je sluit.
  2. Stuur je algemene voorwaarden altijd mee en doe dit uiterlijk op het moment dat je een overeenkomst sluit. Doe je dit pas bij de factuur, dan ben je te laat.
  3. Zorg er ook voor dat iedereen die binnen het bedrijf contracten sluit met klanten de bovenstaande stappen uitvoert. Een uniform contractproces is essentieel.
  4. Plaats je algemene voorwaarden op je website, zeker als je een webshop hebt.
  5. Ben alert als jouw contractpartij je algemene voorwaarden afwijst. Wijs deze voorwaarden op jouw beurt af of bepaal in overleg welke voorwaarden van toepassing zijn, eventueel met afwijkende afspraken in de overeenkomst.
  6. Controleer jouw algemene voorwaarden regelmatig en pas ze indien nodig aan, zeker als jouw activiteiten wijzigen.

 

Want anders:

Zijn de voorwaarden misschien helemaal niet geldig of niet meer actueel. Je hebt dan een mooie set voorwaarden liggen met belangrijke bepalingen zoals een beperking van aansprakelijkheid. Als het mis gaat bestaat de kans echter dat je helemaal geen beroep kunt doen op je voorwaarden of dat je aansprakelijkheid onvoldoende is beperkt. Dit wil je natuurlijk voorkomen.

 

Is jouw contractproces op orde?

Wil jij weten of jij je zaken goed op orde hebt? Wij toetsen vrijblijvend jouw contractproces en geven je een advies op maat. Vul in een paar minuten onze vragenlijst in en binnen 10 werkdagen ontvang je het advies.

 

Vragen?

Hulp nodig bij deze of andere problematiek? Wij kijken graag met je mee. Neem contact op met de juristen via juristen@rechtdirect.nl of bel: 085 008 11 80.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×