fbpx

Nieuws

Dit zijn onze stagiair(e)s

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

28-11-2017

Regelmatig hebben we bij Recht Direct en bij Goorts + Coppens stagiair(e)s over de vloer. Zij helpen ons door lekker mee te werken of een onderzoek te doen, wij helpen hen tijdens hun studie met een afwisselende en leerzame stageplaats! Iedereen blij ;-). Wil je weten wie nu er nu stage lopen?

Dit zijn onze stagiair(e)s

 

Lobke – Recht Direct

Mijn naam is Lobke Lemmen. Ik ben vorige week (20 november) gestart als stagiaire bij Recht Direct. Ik studeer HBO Rechten aan de Zuyd Hogeschool in Sittard. In september ben ik begonnen aan het vierde en laatste jaar van de opleiding. In mijn vrije tijd speel ik volleybal en doe ik graag leuke dingen met mijn vrienden en vriendinnen.

Mijn stage zal voornamelijk bestaan uit het ondersteunen van de juristen bij Recht Direct. Ik heb de eerste week al direct als heel leerzaam ervaren. Klanten komen met allerlei verschillende vragen naar Recht Direct. Vervolgens ga je uitzoeken hoe het juridisch geregeld is om zo tot een passend en juist advies voor de klant te komen.  Er zijn ook veel modellen aanwezig waarmee klanten zelf aan de slag kunnen.  Ik verwacht dat ik de komende tijd dus nog veel zal leren, maar ik hoop ook dat ik mijn opgedane kennis in de praktijk kan toepassen.

Tijdens mijn stage ga ik ook een afstudeeropdracht maken. Centraal in mijn opdracht staat de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Volgend jaar zal deze verordening de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens vervangen. In mijn afstudeeropdracht zal ik me bezig gaan houden met wat deze verandering voor ondernemers gaat betekenen. 


Vivian – Goorts + Coppens

Ik ben Vivian Manders. Momenteel ben ik bezig met de bachelor Business Law op de Universiteit van Tilburg. Ik zit in mijn laatste jaar dus ik moet binnenkort een master gaan kiezen. Voordat ik deze keuze ga maken wil ik graag eerst praktijkervaring opdoen, gelukkig kan ik daarvoor  terecht bij Goorts & Coppens.

De komende weken en de hele maand januari mag ik hier stage lopen. De eerste indruk van Goorts & Coppens is aangenaam verassend. Ik werd  meteen voorgesteld aan alle advocaten en juridisch medewerkers en daarna direct aan het werk gezet. Iedereen is vriendelijk en heel toegankelijk.  Zoals Guido zei: “er heerst hier een open deur cultuur, je mag overal binnenlopen en ben vooral jezelf! “

 


Tim – Goorts + Coppens

Ik ben Tim Raijmakers. Op dit moment zit ik in het laatste jaar van mijn bachelor Rechten aan de Universiteit van Tilburg, met als track Nederlands recht. Daarnaast heb ik nog tijd om twee dagen in de week bij Goorts + Coppens Advocaten stage te lopen. Tijdens mijn studie kwam ik er achter dat mijn interesse in het bestuursrecht ligt; een stage bij het team Milieu en Omgeving sluit daar dan ook erg goed bij aan. De afgelopen maanden waren erg afwisselend. Van het schrijven van een advies voor een klant, tot het zoeken van jurisprudentie: geen dag is hetzelfde. Ook was er de mogelijkheid om de zaken van advocaten bij te wonen, om zo de theorie in de praktijk toegepast te zien worden.

Naast dat de afgelopen maanden erg leuk waren, was het ook erg leerzaam. Je leest en leert dagelijks over dingen die je bij de studie nooit voorbij ziet komen. Van megastallen tot windparken, van een veerpont tot wildschade. De sfeer hier is super, wat er voor zorgt dat ik iedere dag vrolijk naar kantoor kom en weer fluitend naar huis ga.

In het weekend bezig met voetbal in de zaal en op het veld, en zit ik in de recreatiecommissie van Sv Someren. Daarnaast werk ik nog wat avonden als barman. Ik hoef me dus geen weekend te vervelen. 

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×