fbpx

Blog

Een bedrijfsverhuizing kan grote gevolgen hebben voor het concurrentiebeding

27-07-2022 - Veel arbeidsovereenkomsten bevatten een concurrentiebeding. Hierin wordt vaak een bepaalde straal genoemd rondom de locatie van werkgever. Binnen deze straal mag de werknemer geen concurrerende werkzaamheden verrichten na uitdiensttreding. In een zaak die recent speelde verhuisde een bedrijf, maar werd het concurrentiebeding niet aangepast. De werkgever trok vervolgens aan het kortste eind toen hij een beroep deed op dit beding.

De vraag:

Wat is het toepassingsgebied van een concurrentiebeding na een bedrijfsverhuizing?

Het antwoord:

Als het onduidelijk is wat het toepassingsgebied van een concurrentiebeding is na een bedrijfsverhuizing, komt dit voor het risico van de werkgever. Dit betekent bijvoorbeeld dat een werknemer niet zomaar gehouden kan worden aan de verwijzing naar een andere stad dan de stad waar de werknemer werkzaam is.

De case

Werkgever – een autodealer is gevestigd in Enschede. Werknemer en werkgever sluiten een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd met daarin een concurrentiebeding. In het kort staat hierin dat werknemer een jaar na beëindiging van het dienstverband niet binnen een straal van een X aantal kilometers rondom Enschede mag werken bij een gelijk(soortig) of aanverwant bedrijf.

Na een tijdje besluit de autodealer om met de vestiging te verhuizen naar Apeldoorn, waar de werknemer dan ook vanaf dat moment werkzaam is. Wanneer de werknemer ontslag neemt en naar een concurrent van de autodealer in Enschede overstapt, beroept de autodealer zich op het concurrentiebeding.  De werknemer stelt echter dat het concurrentiebeding helemaal niet geschonden is, omdat het nieuwe bedrijf niet gevestigd is in regio Enschede, maar regio Apeldoorn. De werknemer stelt dat het concurrentiebeding van toepassing is op de plaats waar de werknemer werkt. Aangezien werknemer al een hele tijd in Apeldoorn werkt zou het concurrentiebeding niet van toepassing zijn op de vestiging genoemd in het beding, Enschede.

Het hof bepaalt dat onduidelijkheden over het toepassingsgebied van een concurrentiebeding na een bedrijfsverhuizing voor rekening en risico komt van de werkgever. In dit geval kan de werknemer dus niet worden gehouden aan het concurrentiebeding en mag hij overstappen naar een concurrent in de regio Enschede.

Wat betekent dit nu echt voor jou?

Wijzigingen in de werksituatie van een werknemer kunnen leiden tot onduidelijkheden. Deze onduidelijkheden worden dan vaak uitgelegd in het voordeel van de werknemer en dus in jouw nadeel. Ga je met jouw onderneming verhuizen naar een andere plaats? Zorg er dan voor dat er geen onduidelijkheid ontstaat over de uitleg van een concurrentiebeding. Pas bijvoorbeeld het concurrentiebeding aan, zodat naar de juiste plaats wordt verwezen. Dit geldt ook wanneer je je bedrijf uitbreidt.

Recht Direct helpt echt

Heb je vragen? Wij helpen je graag! Neem contact op met onze juristen via juristen@rechtdirect.nl of bel: 085 008 11 80.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Rechtshulp take-away service

Uurtarief

Voordelig uurtarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

Juridische hulp achter de hand!

Voor ons als organisatie die zich bezighoudt met re-integratie en advies binnen arbeid, is het erg fijn om Recht direct achter de hand te hebben als partij, wanneer we het niet weten of twijfelen. De documenten die we kunnen gebruiken…

- Gianne

Prettige en duidelijke communicatie

Fijn om te weten dat je iemand achter de hand hebt bij situaties die daar om vragen. Fijne samenwerking en aardige mensen. De portal is ook erg fijn en praktisch.

- Tamara

leuke opgewekte dames

ivm te weinig zaken doen stoppen we. Wel is altijd de informatie keurig en op tijd. Maar te weinig om weer een jaar verder te gaan.

- Terry

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×