fbpx

Nieuws

Een frisse start

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

25-01-2018

De eerste werkdag van het nieuwe jaar is Lisette bij Recht Direct gestart als jurist. Een frisse start van 2018. Nieuwsgierig hoe dat zo kwam? Dat lees je in haar eerste blog.

Blog | Een frisse start!

Daar ging ik: op 3 januari 2018 stapte ik in de auto op weg naar Deurne. Een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging én mijn eerste werkdag bij Recht Direct. Spannend!

Veel mensen beginnen een nieuw jaar  met een ‘frisse start’: een korte terugblik  op 2017 en dan vooruit kijken. Een nieuw jaar met nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden en nieuwe goede voornemens. Nou  ja, nieuw? Vaak worden deze één op één gekopieerd van het jaar daarvoor. En vaak sneuvelen ze ook in de eerste maand weer  of worden ze  weer uitgesteld. Het doel is om te beginnen op 1 januari. Als deze dag dan is aangebroken en oud & nieuw goed gevierd is, denk je bij het ontbijt; “een gebakken eitje is nu toch wel lekker”. Oeps, daar ga je al! Dit gebeurt een aantal keer en in februari denk je: “Ach, het bevalt me zo wel prima…. Ik probeer het later nog wel een keer.” Met een beetje geluk komen deze voornemens net voor de zomermaanden nog terug. Op dat moment breekt er paniek uit omdat je misschien weer in bikini, badpak of zwembroek moet. Dan denk je: “was ik toch maar 1 januari begonnen!”

Zelf maak ik ook  goede voornemens maar niet persé aan het  begin van een nieuw jaar. De ‘standaard’ goede voornemens zoals 5 kilootjes eraf of eerder naar bed gaan benoem ik  wel, maar je raadt het al: ook bij mij sneuvelen deze voornemens meestal snel of zijn ze het slachtoffer van uitstelgedrag (oeps).  Afgelopen jaar maakte ik pas eind oktober mijn échte goede voornemen: op zoek naar een nieuwe baan!

Op 26 oktober 2017 zat ik op de bank met mijn man tv te kijken. Zoals het tegenwoordig op veel plaatsen gaat, zat ik tijdens het tv kijken ook met mijn telefoon te internetten, Facebooken en Whatsappen. Dat komt natuurlijk ook door het gebrek aan goede programma’s op tv . Behalve Goede tijden, slechte tijden voor wat betreft je dat goed wilt noemen, dat kijk ik al jaren! Dit terzijde. Voor mezelf had ik besloten om echt naar een andere baan te gaan zoeken. Die bewuste avond zat ik ook op de bank ook googelen. Welke zoektermen ik heb gebruikt weet ik niet meer, maar ik kwam terecht op de website van Recht Direct. Ik was meteen  enthousiast en zei tegen mijn man: “Dit lijkt me nu echt een leuk bedrijf om voor te werken! Ik ga ze gewoon een mail sturen.” Zo begon mijn nieuwe avontuur.

Sinds jaren had ik weer een sollicitatiegesprek en daarna nog één. Al moet ik zeggen dat ik deze gesprekken ook wel gezellig vond. Een goed teken! Uiteindelijk kwam op 28 november het ‘verlossende’ telefoontje met de mededeling dat ik de nieuwe jurist van Recht Direct mocht worden! 3 januari was dus de dag dat ik mijn juridische skills eindelijk weer in de praktijk mocht gaan brengen. En dat bevalt me erg goed. Soms moet ik flink graven in mijn ‘grijze  massa’, maar met hulp van – wat ik nu al kan zeggen – leuke collega’s komt dit helemaal goed.

Met mijn goede voornemen is dus het helemaal goed gekomen ;-).  Een nieuw jaar, een nieuwe uitdaging en een frisse start!

Lisette Thijs-Rongen
Jurist Recht Direct

 

  

 

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×