fbpx

Nieuws

Eerste procedure over de cumulatiegrond!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

27-02-2020

Recent is de eerste procedure over de cumulatiegrond gepubliceerd. Een beroep op disfunctioneren of verwijtbaar handelen slaagde niet, dus kwam de rechter toe aan de cumulatiegrond.

Eerste procedure over de cumulatiegrond!

Recent is de eerste procedure over de cumulatiegrond gepubliceerd. Een beroep op disfunctioneren of verwijtbaar handelen slaagde niet, dus kwam de rechter toe aan de cumulatiegrond.

De advocaat van werkgever had deze ontslaggrond echter niet afzonderlijk toegelicht. De rechter oordeelde dat hij niet zelfstandig aan de hand van alles wat bij de overige gronden was aangevoerd hoefde te beoordelen of een beroep op de i-grond kon slagen. Ook was volgens de rechter van belang dat er geen sprake was van een bijna voldragen ontslaggrond.

De verwachting is dat er de komende tijd meerdere uitspraken worden gepubliceerd. We houden je op de hoogte!

 

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×