fbpx

Nieuws

Hoe ga jij om met werknemers die op vakantie corona krijgen of in quarantaine moeten?

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

28-05-2021 - Door versoepeling van de coronamaatregelen besluiten veel werknemers om alsnog op vakantie te gaan. Maar wat als een werknemer op vakantie het virus oploopt of bij thuiskomst in verplichte quarantaine moet? In bepaalde situaties bestaat geen recht op loondoorbetaling, maar wijs jouw werknemers wel vooraf op de gevolgen. Maak daarom gebruik van onze modelbrief!

Ons advies

Wij adviseren om werknemers er uitdrukkelijk op te wijzen dat in bepaalde situaties geen recht bestaat op loondoorbetaling. Wij hebben hiervoor een modelbrief opgesteld die je naar jouw werknemers kan sturen. Let wel, je kunt hiermee niet in alle gevallen de loondoorbetaling stopzetten als zich een dergelijke situatie voordoet; dit hangt af van de omstandigheden van het geval. Als een werknemer ziek wordt, dan geldt in ieder geval de verplichting van loondoorbetaling tijdens ziekte. Het feit dat je werknemers hierop hebt gewezen, spreekt bij deze beoordeling wel in jouw voordeel.

Waar vind je dat model?

De modelbrief die wij hebben opgesteld is beschikbaar voor abonnees van Recht Direct. Ben je geen abonnee, maar wil je deze modelbrief graag ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@rechtdirect.nl.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×