fbpx

Nieuws

Juridisch bericht | Algemene voorwaarden per post verstuurd vóór sluiten overeenkomst is niet genoeg!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

25-05-2016

Het sturen van een mailing per post, waarbij de algemene voorwaarden zijn toegestuurd, niet voldoende om aan te tonen dat algemene voorwaarden daadwerkelijk zijn ontvangen.

Algemene voorwaarden per post verstuurd vóór sluiten overeenkomst is niet genoeg!

Volgens het Hof Den Bosch (zie onderstaande uitspraak) is het sturen van een mailing per post, waarbij de algemene voorwaarden aan de klant zijn toegestuurd, niet voldoende om te kunnen aantonen dat de algemene voorwaarden ook daadwerkelijk door de klant zijn ontvangen. De opdrachtnemer had de mogelijkheid om zijn algemene voorwaarden (van maar drie pagina’s) bij de offerte en opdrachtbevestiging te voegen. Dat heeft de opdrachtnemer niet gedaan én daarnaast blijft de klant betwisten dat de algemene voorwaarden van toepassing zijn. Hierom vist de opdrachtnemer achter het net. Overhandig jouw algemene voorwaarden dus altijd op de juiste manier aan jouw klanten om te zorgen dat ze van toepassing zijn! 

 

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHSHE:2016:1931

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×