fbpx

Nieuws

Leg vóór 1 juli 2020 arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd schriftelijk vast!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

29-06-2020

Per 1 januari geldt dat je een lage premie betaalt als een werknemer vast in dienst is, geen oproepcontract heeft en dit in een schriftelijke arbeidsovereenkomst is vastgelegd. Werkgevers hebben in totaal zes maanden extra de tijd gekregen om aan deze ‘schriftelijkheidseis’ te voldoen. Leg dus vóór 1 juli 2020 arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd schriftelijk vast.

Leg vóór 1 juli 2020 arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd schriftelijk vast!

Op 1 januari 2020 is de Wet arbeidsmarkt in balans in werking getreden. Een belangrijk onderdeel hiervan is de nieuwe regeling omtrent de WW-premie.

Voorheen was de hoogte van deze premie afhankelijk van de sector waarbinnen je bedrijf opereert. Per 1 januari geldt dat je een lage premie betaalt als een werknemer vast in dienst is, geen oproepcontract heeft en dit in een schriftelijke arbeidsovereenkomst is vastgelegd. Werkgevers hebben in totaal zes maanden extra de tijd gekregen om aan deze ‘schriftelijkheidseis’ te voldoen.

Hoe voldoe je aan deze verplichting?

Recht Direct heeft twee modellen opgesteld welke je kunt gebruiken voor het schriftelijk vastleggen van de arbeidsovereenkomst

  • Aanvulling bestaande arbeidsovereenkomst
  • Schriftelijk vastleggen arbeidsovereenkomst

Werk je in verband met de coronamaatregelen op afstand? Het schriftelijk vastleggen kan ook op afstand worden geregeld. De belastingdienst heeft hier een aantal voorbeelden geplaatst.

Wat als je dit niet doet?

Voldoe je niet vóór 1 juli 2020 aan bovenstaande verplichting, dan moet je voor werknemers die vast in dienst zijn en geen oproepovereenkomst hebben de hoge WW premie betalen, terwijl je de lage WW-premie zou mogen betalen als je een schriftelijke arbeidsovereenkomst hebt. Het verschil tussen de hoge en lage premie bedraagt vijf procentpunt. Dit kan dus veel geld schelen!

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met de helpdesk van Recht Direct.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×