fbpx

Case

Let op: aannemersaansprakelijkheid geldt ook bij de buren

28-02-2024 - Als aannemer is het belangrijk om je aansprakelijkheid goed te regelen. Zeker omdat de schade meer kan omvatten dan dat je in eerste instantie denkt. Zo kun je bijvoorbeeld aansprakelijk worden gesteld bij schade aan een naastgelegen woning. Het is dus goed om na te gaan of jij je aansprakelijkheid wel op orde hebt. Een recentelijke uitspraak geeft meer duidelijkheid over dit onderwerp.

De case 

In deze zaak ging het om een vrouw die een uitbouw aan haar woning heeft laten realiseren door een aannemer. Door de werkzaamheden is er schade ontstaan aan de woning van de buurvrouw. Zo zijn er onder andere scheuren en andere gebreken aan de woning tot stand gekomen. Daaropvolgend heeft een deskundige een rapport opgesteld waarin het aannemelijk is geworden dat de schade tot stand is gekomen door werkzaamheden van de aannemer. De aannemer heeft volgens de rechter niet zorgvuldig gehandeld en dit werd wel van hem verwacht. 

De rechter oordeelt dan ook in dit geval dat de aannemer de schade van ruim €20.000,- moet betalen. 

 

Wat betekent dit nu echt voor jou? 

Zorg ervoor dat je zorgvuldig handelt bij de uitvoering van werkzaamheden. Richt je hierbij niet alleen op de plaats waar je werkt, maar kijk ook naar eventuele risico’s voor bijvoorbeeld de buren. Houd je daarnaast ook aan alle regels die gelden voor deze werkzaamheden. Zo kom je niet voor verassingen te staan die in bovenstaande zaak wel zijn gebeurd. 

 

Schakel Recht Direct in 

Heb jij jouw aansprakelijkheid al goed op orde? Wij helpen je graag! Neem contact op met een van onze juristen via juristen@rechtdirect.nl of bel: 085 008 11 80. 

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×