fbpx

Nieuws

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

04-04-2018

In tijden van de belastingaangifte heb je hem vast al voorbij zien komen, de slogan van de belastingdienst. Zo voelt het voor ons nu ook, alleen dan anders. Het heeft niets te maken met belasting, wel met nieuwe wetgeving. Al gehoord van de AVG?

Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.

In tijden van de belastingaangifte heb je hem vast al voorbij zien komen, de slogan van de belastingdienst. Zo voelt het voor ons nu ook, alleen dan anders. Het heeft niets te maken met belasting, wel met nieuwe wetgeving. Al gehoord van de AVG?

AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is zo’n wet waar je niet onderuit kunt als ondernemer. In dat opzicht dus te vergelijken met de belastingdienst. Er wordt van je verwacht dat je op de juiste manier omgaat met gegevens van je klanten, relaties, en werknemers. Dat je persoonsgegevens niet bewaart als dat niet nodig is, dat gevoelige informatie niet zomaar voor iedereen toegankelijk is en dat je geen papieren laat slingeren die niet voor ieders ogen bestemd zijn. Maar hoe ga je dat nou invoeren binnen jouw bedrijf? Waar moet je dan aan denken?

AVG-materie helder uitgelegd

Op 22 maart gingen we van start met een reeks van tien AVG-kennisbijeenkomsten. Samen met de collega’s van Goorts + Coppens en HR Direct begonnen we aan een tour door Zuid-Oost Brabant met maar één doel: praktische en heldere informatie geven over de wijzigingen die ondernemers op zich af zien komen met het ingaan van de AVG op 28 mei aanstaande. Geen bangmakerij, maar praktische tips en herkenbare voorbeelden waar je als ondernemer direct mee aan de slag kunt om je onderneming AVG-proof te maken. Al snel merkten we dat hier behoefte aan was, de aanmeldingen stroomden binnen.

Nu de eerste vijf bijeenkomsten zijn geweest kunnen we met een gerust hart zeggen dat we erin slagen het iets gemakkelijker te maken. Ik ben trots op de collega’s die met een helder verhaal in gewone mensentaal het onderwerp uiteenzetten. Na de bijeenkomst kunnen bedrijven zelf aan de slag met de kennis die ze opgedaan hebben, of indien gewenst kunnen ze gebruik maken van onze AVG-tool en daaraan gekoppelde juridische modellen. Reacties van bezoekers als: “Ik heb drie AVG-bijeenkomsten bijgewoond maar dit is de eerste die duidelijkheid geeft”, of: “Bij een andere AVG-bijeenkomst ben ik weggelopen omdat het veel te juridisch was, maar jullie bijeenkomst is helder”, bevestigen dat we erin geslaagd zijn om ingewikkelde juridische materie om te zetten in iets heel tastbaars en behapbaars.

En tja… leuk is het nog steeds niet voor veel bedrijven, want er komt veel op hen af, maar het is gelukkig nu wel wat makkelijker…

Veel succes!

   Jolanda Wind

   Manager Recht Direct

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×