fbpx

Nieuws

Niels versus Loes

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

13-02-2020

Sinds ik mijn studie afgerond heb en fulltime aan het werk ben, denkt mijn omgeving dat ik de hele dag achter mijn bureau zit. Vaak is dit het ook wel het geval, maar niet altijd. Door een – lichtelijk uit de hand gelopen – weddenschap, was ik laatst op de vrijdagmiddag met mijn collega Niels rondjes aan het rennen door het centrum van Deurne. Hoe kwam dit zo?

Niels VS Loes

Sinds ik mijn studie afgerond heb en fulltime aan het werk ben, denkt mijn omgeving dat ik de hele dag achter mijn bureau zit. Vaak is dit het ook wel het geval, maar niet altijd. Door een – lichtelijk uit de hand gelopen – weddenschap, was ik laatst op de vrijdagmiddag met mijn collega Niels rondjes aan het rennen door het centrum van Deurne. Hoe kwam dit zo?

Vorig jaar hebben Niels en ik ons opgegeven voor een hardloopwedstrijd voor het goede doel. Daar waar ik ruim van tevoren begon met trainen, vond Niels het een puik plan om één week van tevoren op oude hardloopschoenen ‘eens te kijken hoe het zou gaan’. Jullie raden het al: hij kreeg direct klachten en haakte af.

”Jij kunt helemaal geen 10 kilometer rennen”, was mijn reactie. “Wedden van wel! Loes, wacht maar, wij gaan een keer tegen elkaar rennen”, zei hij. In eerste instantie dacht ik dat hij een grap maakte, maar de agenda’s werden er bij gepakt en op vrijdag 24 januari zou het gaan gebeuren.

Zo rond de jaarwisseling werd de weddenschap door de collega’s van de personeelsvereniging opgepakt. Er werden posters gemaakt en verspreid door kantoor, er werd een route uitgestippeld van 2,5 kilometer door Deurne waarbij we vier keer voorbij een van de favoriete horecagelegenheden (de Brouwer) van Niels kwamen, waar onze collega-supporters zouden staan. Er was zelfs een pot waar mensen geld in konden zetten op de winnaar.

In eerste instantie dacht ik dat Niels weer dezelfde ‘strategie’ zou hebben als de vorige keer, maar niets was minder waar. Hij kocht nieuwe schoenen en begon fanatiek te trainen.

Niels was duidelijk the underdog in deze strijd. In de weekenden keept hij in één van de lagere elftallen van SJVV en verder sport(te?) hij niet zo veel. Ik voetbal drie keer in de week en durf wel te stellen dat ik daardoor een goede conditie heb. Toch was ik er niet helemaal gerust op. Niels liet duidelijk niet het achterste van zijn tong zien. Wat als hij me toch ineens voorbij zou gaan?

Inmiddels was duidelijk dat de collega’s veel vertrouwen had in mijn winst. Slechts twee collega’s waren voor ‘team Niels’. Weliswaar uit medelijden maar hij had in ieder geval wat in de pot zitten.

Met toch wel wat zenuwen begon ik de 24e dan ook aan de wedstrijd. Ik kon het toch niet laten gebeuren dat Niels van mij zou winnen?

De eerste vijf kilometers liepen we samen, maar al snel merkte ik dat het wel goed zou komen. We liepen ruim onder mijn trainingstempo en ik zag dat Niels het al een stuk zwaarder had. Toen we de collega’s voor de derde keer passeerden had ik een aantal meters voorsprong gepakt en de laatste ronde werd de afstand steeds groter.

Uiteindelijk kwam ik zo’n 2 minuten eerder binnen en dat voelde toch wel lekker. Het voelde ook echt als een overwinning doordat er zo veel collega’s, familie en zelfs een klant kwamen kijken. Sommigen namen zelfs op hun vrije dag de moeite om te komen supporten. Hoe leuk is dat!

Naast eeuwige roem, was er nog een belangrijk onderdeel van de weddenschap: de winnaar mocht een taart in het gezicht van de verliezer gooien. Dat mocht ik dus mooi van m’n bucketlist afstrepen 😉

Dus, beste lezer, tip voor gezelligheid op de werkvloer: ga een (sportieve) weddenschap aan met een collega, plezier gegarandeerd! En Niels, je bent een sportieve verliezer, maar ik hoop voor jou (en je teamgenoten) dat je beter kunt keepen dan hardlopen.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×