fbpx

Nieuws

Nieuws | Als een consument niet op tijd betaalt…..

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

04-07-2017

Het komt wel eens voor dat een consument lang de tijd neemt om te betalen. Dat is vervelend. We hebben een modelaanmaning opgesteld die je zelf invult en naar de consument opstuurt. Misschien helpt het bij een snellere betaling. Interesse?

Consument neemt lang de tijd om te betalen

Je krijgt als ondernemer wel eens te maken met een consument die lang de tijd nemen om te betalen. Als de eerste betalingstermijn verlopen is, ben je bij een consument verplicht om hierna minimaal één kosteloze aanmaning (14-dagen herinneringsbrief) te sturen. Hiermee krijgt de consument alsnog de kans om het verschuldigde bedrag te voldoen, zonder dat er kosten of rente in rekening worden gebracht.

Modelaanmaning eenvoudig te gebruiken

Wij hebben een een modelaanmaning opgesteld, waarin je de consument 14 dagen de tijd geeft om de factuur alsnog te voldoen. Het enige wat jij hoeft te doen is de ontbrekende informatie aanvullen en de brief naar de consument versturen.

Wil jij dit model ontvangen of wil je meer weten over vorderingen op consumenten en welke stappen je na bovengenoemde aanmaning moet nemen? Neem dan contact op met via helpdesk@rechtdirect.nl of 0493 – 32 66 88.

Meer interessant nieuws

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×