A 20 oktober 2016

“MUF, DUF EN ONTOEGANKELIJK...”

Dat waren de woorden die ik te horen kreeg het weekend voordat ik zou starten bij Recht Direct. Niet subtiel gebracht, nee gewoon pats-boem recht in mijn gezicht. "Marja, jij op een juridisch kantoor?! Zo'n muf, duf en ontoegankelijk kantoor? Dat is toch helemaal niks voor jou?!"

Nu moeten jullie weten dat ik niet van een aanpak met fluwelen handschoenen houd en al helemaal niet van dingen NIET zeggen. Dus ik was klaar voor de strijd! Klaar om mijn team te verdedigen, de eerste indrukken te delen die ik had opgedaan tijdens netwerkbijeenkomsten en voor mij niet geheel onbelangrijk: het gevoel over te brengen dat ik heb gekregen tijdens de eerste gesprekken met mijn toekomstige werkgever.

Net op het moment dat ik wilde zeggen: "Wat zijn jouw daadwerkelijke ervaringen..." — vooral veel open vragen stellen, is me altijd geleerd —, kreeg ik bijval van een voor mij nog onbekend persoon. Mijn medestander, een ondernemer met ongeveer tien werknemers, begon zijn verhaal met: "Recht Direct is juist precies het tegenovergestelde: levendig en toegankelijk! Een frisse wind in de juridische wereld! Een enthousiast team dat juist problemen probeert vóór te zijn en de gang naar de rechtbank voorkomt. Tegen een vast bedrag per jaar heb je onbeperkt je eigen jurist bij de hand. En als er écht stront aan de knikker is, is het ook fijn om te weten dat ze een achtervang hebben van dertien advocaten van Goorts + Coppens advocaten | adviseurs. Ik heb al twee jaar een abonnement."

Door deze korte introductie was meteen een deel van mijn pitch geboren, inclusief de woorden ‘stront aan de knikker‘.

Een bekende fotograaf zegt altijd: "Beelden zeggen meer dan duizend woorden!". Hoezo muf, duf en ontoegankelijk?! De foto van ons team zegt al genoeg. Om in juridische termen te blijven: "I rest my case!".IMG_0180.JPG

Oh enne... raad eens bij wie ik volgende week een kop koffie ga drinken om te vertellen wat Recht Direct precies doet?

Marja - rechtdirect.nl_.jpg    Marja Dirks,
    Marketing en Sales | Recht Direct