fbpx

Nieuws

Nieuwsbericht | De aanhouder wint…: goedkeuring ZZP-overeenkomsten ontvangen!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

09-11-2016

Eindelijk hebben we de goedkeuring van de Belastingdienst mogen ontvangen op onze overeenkomsten van opdracht!

Eindelijk hebben we de goedkeuring van de Belastingdienst mogen ontvangen op onze overeenkomsten van opdracht!

Wil jij een zzp’er werkzaamheden laten verrichten of ga jij zelf als zzp’er voor een opdrachtgever aan de slag? Dan kun je een overeenkomst van opdracht gebruiken, sinds de komst van de Wet DBA adviseren wij dit in bijna alle gevallen te doen. Dit is een overeenkomst waarbij partijen elkaar inschakelen om werkzaamheden te verrichten, anders dan op grond van een arbeidsovereenkomst. Er is geen sprake van een arbeidsovereenkomst wanneer één van de volgende elementen ontbreekt: persoonlijke arbeid, werkgeversgezag of loon. Omdat loon in de praktijk niet wordt weggelaten hebben wij overeenkomsten opgesteld waarbij één van de andere twee elementen ontbreekt.

Wij hebben modelovereenkomsten opgesteld waarin zowel de fiscale als de juridische waarborgenzijn opgenomen. Deze modelovereenkomsten zijn voor alle Recht Direct-abonnees te vinden op de inlogportal onder het kennisgebied contracten. Het gaat hierbij om de volgende overeenkomsten:

Vanuit opdrachtgever

  • Overeenkomst van opdracht geen vrije vervanging. 
  • Overeenkomst van opdracht geen vrije vervanging (met objectieve voorwaarden voor deze vervanging).
  • Overeenkomst van opdracht geen werkgeversgezag.

Vanuit opdrachtnemer:

  • Overeenkomst van opdracht geen vrije vervanging.
  • Overeenkomst van opdracht geen werkgeversgezag.

Deze overeenkomsten zijn beoordeeld en goedgekeurd door de Belastingdienst. 

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie maar heb je geen Recht Direct-abonnement? Neem gerust contact op met de Recht Direct Helpdesk via 0493- 326688 of mail naar helpdesk@rechtdirect.nl.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×