fbpx

Nieuws

Nieuwsbericht | Gratis tool vereenvoudigt het melden van datalekken

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

29-06-2016

Sinds de invoering van de meldplicht datalekken op 1 januari 2016 is het melden van datalekken in Nederland verplicht. Er is nu een handige gratis tool beschikbaar, die het melden van datalekken makkelijker moet maken.

Gratis tool vereenvoudigt het melden van datalekken

Sinds de invoering van de meldplicht datalekken op 1 januari 2016 is het melden van datalekken in Nederland verplicht.
De European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) heeft samen met de Duitse privacytoezichthouder een gratis tool beschikbaar gesteld, die het melden van datalekken makkelijker moet maken. De tool beoordeelt de datalekken aan de hand van de ingevoerde informatie en geeft direct een beeld van de ernst van het datalek.

Deze handige tool is voor iedereen beschikbaar en kan via e-mail worden aangevraagd bij ENISA. Meer informatie is te vinden op de website van ENISA.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×