fbpx

Nieuws

Nieuwsbericht | Help, mijn (onder)aannemer is aansprakelijk!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

25-02-2016

Het is belangrijk om duidelijk vast te leggen welke werkzaamheden in onderaanneming en welke in rechtstreekse aanneming worden uitgevoerd.

Help, mijn (onder)aannemer is aansprakelijk!

Het is belangrijk om duidelijk vast te leggen welke werkzaamheden in onderaanneming en welke in rechtstreekse aanneming worden uitgevoerd. Met name voor het beantwoorden van de vraag wie er aansprakelijk is voor gebreken, is dit van belang.

Is er een rechtstreekse opdracht gegeven door een opdrachtgever aan een derde? Dan moet de opdrachtgever de derde zelf aanspreken. Worden de werkzaamheden uitgevoerd in onderaanneming? Dan kan de opdrachtgever alleen de hoofdaannemer aanspreken voor gebreken. Er is dan namelijk geen overeenkomst tussen de opdrachtgever en onderaannemer. In een recente uitspraak kwam dit aan de orde: 

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:GHAMS:2016:231

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×