fbpx

Nieuws

Nieuwsbericht | Meldpunt voor vervanger van de VAR

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

22-09-2016

Staatssecretaris Wiebes heeft in een voortgangsrapportage van de wet DBA laten weten dat er een meldpunt komt bij de Belastingdienst, welke speciaal bedoeld is voor de modelovereenkomsten. 

Meldpunt voor vervanger van de VAR

Er was de afgelopen weken veel kritiek op de nieuwe wet DBA, ook vanuit de politiek. Staatssecretaris Wiebes heeft in een voortgangsrapportage van de wet DBA laten weten dat er een meldpunt komt bij de Belastingdienst, welke speciaal bedoeld is voor de modelovereenkomsten. Opdrachtgevers en zzp’ers kunnen een melding doen, wanneer zij denken dat de wet DBA niet de juiste effecten heeft. Ook geeft Wiebes aan dat er extra capaciteit is ingezet (van 40 FTE naar 60 FTE) voor de beoordeling van de modelovereenkomsten. Daarnaast is er in deze rapportage nogmaals benadrukt dat er geen boetes worden uitgedeeld aan ondernemers die zich inspannen om aan deze wet te voldoen.

Wij hopen dat hierdoor meer zekerheid komt met betrekking tot de nieuwe wet DBA.

https://www.1848.nl/document/kamerbrief/21755    

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×