fbpx

Nieuws

Nieuwsbericht | Minder werk voor je personeel door extreem weer? Werktijdverkorting!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

30-06-2016

Heeft jouw bedrijf door de extreme weersomstandigheden veel schade opgelopen? Het is dan mogelijk om jouw personeel minder te laten werken.

Minder werk voor je personeel door extreem weer? Werktijdverkorting!

Heeft jouw bedrijf door de extreme weersomstandigheden veel schade opgelopen, waardoor de bedrijfsvoering niet (volledig) kan worden voortgezet?

Het is dan mogelijk om jouw personeel minder te laten werken. Je kunt hiervoor een vergunning voor werktijdverkorting bij het SZW aanvragen. Jouw werknemers ontvangen dan over de uren die zij minder werken een uitkering.

Je komt voor een dergelijke vergunning in aanmerking wanneer:

  • Jouw bedrijf is getroffen door een bijzondere situatie die niet onder het normale ondernemersrisico valt;
  • je door deze schade verwacht voor een periode van minimaal 2 tot maximaal 24 weken minstens 20% minder werk aan te kunnen bieden aan jouw werknemers.

Is bovengenoemd van toepassing op jouw bedrijf of heb jij vragen met betrekking tot bovenstaand nieuwsbericht? Neem dan contact op met de gratis hulplijn van Recht Direct via 0493-326688. 

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×