fbpx

Nieuws

Nieuwsbericht | Ontslagverzoek komt werkgever duur te staan!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

23-03-2016

In een recente uitspraak heeft de rechtbank geoordeeld, dat een werkgever, naast een transitievergoeding, ook een billijke vergoeding moet uitkeren aan haar werknemer.

Ontslagverzoek komt werkgever duur te staan!

In een recente uitspraak heeft de rechtbank Almelo geoordeeld, dat een werkgever, naast een transitievergoeding van € 75.000,-, ook een billijke vergoeding van € 80.000,- moet uitkeren aan haar werknemer. De rechter vond, dat er sprake was van ernstig verwijtbaar handelen van de werkgever. 

Verwijtbaar handelen wordt in de praktijk niet zo snel aangenomen, met als gevolg dat wanneer het wél wordt aangenomen, er ook een substantiële vergoeding voor de werknemer tegenover mag/moet staan. In dit geval was de werknemer 59 jaar, waren zijn kansen op de arbeidsmarkt beperkt, zou het ontslag voor hem flinke financiële gevolgen hebben en was hij al erg lang in dienst bij de werkgever. 
 

http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBOVE:2016:882

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Rechtshulp take-away service

Uurtarief

Voordelig uurtarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

9

Enthousiaste en betrokken medewerkers die snel (kritisch) reageren op juridische vragen en kwesties. Erg laagdrempelig. Je voelt je niet bezwaard om een juridische kwestie voor te leggen (wat je toch niet zo snel bij een advocatenkantoor zou doen...). Ook een…

- Au Care

9

Inmiddels zijn we alweer enkele jaren klant bij Recht Direct. Snelle communicatie, betrokkenheid en bovenal deskundig advies!

- Partyhome Verhuur & Entertainment

10

Was goed!

- Dreamwoods

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×