fbpx

Nieuws

Nieuwsbericht | Overlast honden huurder

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

31-08-2016

In onderstaande uitspraak heeft de kantonrechter geoordeeld dat een huurster haar honden binnen 14 dagen moet verwijderen uit de door haar gehuurde woning.

Rechter oordeelt dat huurster honden uit woning moet verwijderen

In onderstaande uitspraak heeft de kantonrechter geoordeeld dat een huurster haar honden binnen 14 dagen moet verwijderen uit de door haar gehuurde woning. De huurster had bij het aangaan van de overeenkomst aangegeven dat zij twee ‘hondjes’ had, terwijl deze ‘hondjes’ in werkelijkheid twee grote vechthonden van bijna 50 kilo bleken te zijn, die voortdurend blaften, aan deuren en ramen krabden, de tuin vernielden en stank verspreidden in en om het gebouw. De omwonenden klaagden over overlast, waarop de verhuurder, nadat de huurster niet reageerde op brieven en sommaties, besloot de huurster te dagvaarden.

De kantonrechter oordeelde dat de verhuurder bij het aangaan van de overeenkomst geen goede beoordeling had kunnen maken, doordat hij niet juist was geïnformeerd en dat de honden daarnaast voor veel overlast zorgden. De huurster vond dat de klachten gezien moesten worden als pesterijen. Door deze instelling van de huurster, zag de huurster volgens de kantonrechter de ernst van de klachten niet in en dus moest de huurster de honden verwijderen.

Zie hier de link voor de hele uitspraak.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Rechtshulp take-away service

Uurtarief

Voordelig uurtarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

Goed en snel bereikbaar

Jullie geven zeer snel en accuraat een antwoord op mijn gestelde vragen en zijn goed bereikbaar.

- Nicole

Snelle reactie op vragen, duidelijke documenten

Veel gehad aan de klantportal met documenten. Met name rondom het gereed maken van veel HRM-zaken en AVG heb ik daar veel aan gehad. Bij vragen heb ik ook altijd snel een reactie gekregen. En de workshops die ik heb…

- Eline

8

Het contact met Recht Direct verloopt prima, zowel telefonisch als schriftelijk. Zaken worden direct opgepakt, waardoor de reactietijd kort is. Bij complexere vragen wordt navraag gedaan en ook medegedeeld dat dit iets langer kan duren.

- Zaam-Wonen

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×