fbpx

Nieuws

Nieuwsbericht | Overlast honden huurder

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

31-08-2016

In onderstaande uitspraak heeft de kantonrechter geoordeeld dat een huurster haar honden binnen 14 dagen moet verwijderen uit de door haar gehuurde woning.

Rechter oordeelt dat huurster honden uit woning moet verwijderen

In onderstaande uitspraak heeft de kantonrechter geoordeeld dat een huurster haar honden binnen 14 dagen moet verwijderen uit de door haar gehuurde woning. De huurster had bij het aangaan van de overeenkomst aangegeven dat zij twee ‘hondjes’ had, terwijl deze ‘hondjes’ in werkelijkheid twee grote vechthonden van bijna 50 kilo bleken te zijn, die voortdurend blaften, aan deuren en ramen krabden, de tuin vernielden en stank verspreidden in en om het gebouw. De omwonenden klaagden over overlast, waarop de verhuurder, nadat de huurster niet reageerde op brieven en sommaties, besloot de huurster te dagvaarden.

De kantonrechter oordeelde dat de verhuurder bij het aangaan van de overeenkomst geen goede beoordeling had kunnen maken, doordat hij niet juist was geïnformeerd en dat de honden daarnaast voor veel overlast zorgden. De huurster vond dat de klachten gezien moesten worden als pesterijen. Door deze instelling van de huurster, zag de huurster volgens de kantonrechter de ernst van de klachten niet in en dus moest de huurster de honden verwijderen.

Zie hier de link voor de hele uitspraak.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Rechtshulp take-away service

Uurtarief

Voordelig uurtarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

9

Inmiddels zijn we alweer enkele jaren klant bij Recht Direct. Snelle communicatie, betrokkenheid en bovenal deskundig advies!

- Partyhome Verhuur & Entertainment

Goed

We hebben nog niet zoveel ervaring opgebouwd maar de ervaring die we hebben was goed. Tijdens een bespreking hebben we goede tips gekregen van de advocaat en ook het huishoudelijk reglement werd al op voorhand van tips voor zien zonder…

- Anita Vaags

Juridische hulp achter de hand!

Voor ons als organisatie die zich bezighoudt met re-integratie en advies binnen arbeid, is het erg fijn om Recht direct achter de hand te hebben als partij, wanneer we het niet weten of twijfelen. De documenten die we kunnen gebruiken…

- Gianne

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×