fbpx

Nieuws

Nieuwsbericht | Werknemer aansprakelijk zonder concurrentiebeding?

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

28-11-2014

Met ingang van de Wet Werk en Zekerheid in januari 2015, is het niet meer toegestaan om een concurrentiebeding in een tijdelijk contract van zes maanden of korter op te nemen.

Werknemer aansprakelijk zonder concurrentiebeding?

Met ingang van de Wet Werk en Zekerheid in januari 2015, is het niet meer toegestaan om een concurrentiebeding in een tijdelijk contract van zes maanden of korter op te nemen. Toch kan in zo’n geval jouw werknemer aansprakelijk zijn voor wat hij doet nadat het contract is beëindigd. 

Een concurrentiebeding in een tijdelijke arbeidsovereenkomst van zes maanden of korter, mag alleen worden opgenomen als de werkgever in de arbeidsovereenkomst duidelijk motiveert dat het beding noodzakelijk is door zwaarwegende bedrijfsbelangen. De belangen moeten ook na het beëindigen van de overeenkomst nog aanwezig zijn.

Zonder concurrentiebeding in een arbeidsovereenkomst moet de ex-werknemer alsnog, tot op zekere hoogte, rekening te houden met de belangen van de ex-werkgever. Wanneer een ex-werknemer jou bijvoorbeeld als werkgever financieel benadeelt door middel van onrechtmatige concurrentie, kun je in bepaalde omstandigheden de ex-werknemer alsnog verantwoordelijk houden, ook al heb je geen officieel concurrentiebeding. 

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×