fbpx

Nieuws

Nieuwsbericht | Werknemer ontslag genomen, toch recht op een aanzegvergoeding!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

29-04-2016

Als werkgever ben je verplicht om jouw werknemer, één maand voor het einde van de arbeidsovereenkomst, schriftelijk te laten weten of de arbeidsovereenkomst wordt verlengd of beëindigd.

Werknemer ontslag genomen, toch recht op een aanzegvergoeding!

Sinds de Wet Werk en Zekerheid zijn werkgevers verplicht om werknemers, ten minste één maand voor het einde van de arbeidsovereenkomst, schriftelijk te laten weten of de arbeidsovereenkomst wordt verlengd of beëindigd.

Hoe zit dit als je als werkgever al eerder dan één maand voor het einde van de arbeidsovereenkomst (telefonisch) hebt aangegeven de arbeidsovereenkomst te gaan verlengen, en de werknemer hierna zelf ontslag neemt? Volgens onderstaande uitspraak is er dan niet voldaan aan de aanzegverplichting omdat je niet schriftelijk aan de werknemer hebt laten weten of de arbeidsovereenkomst wordt verlengd. Het zelf ontslag nemen van een werknemer, doet dus niets af aan jouw aanzegverplichting.

Wij raden aan om iedere werknemer, dus ook werknemers die zelf de arbeidsovereenkomst niet willen verlengen, schriftelijk aan te zeggen. Zorg dat je dit agendeert, zodat je geen risico loopt een aanzegvergoeding  te moeten betalen. Je kunt hiervoor ons model gebruiken op de inlogportal.

Lees de gehele uitspraak hier.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Rechtshulp take-away service

Uurtarief

Voordelig uurtarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

Kennis van zaken, snelle reactie.

We werken goed samen met Recht Direct. Het is een laagdrempelige manier om snel juridisch advies in te winnen. We krijgen snel reactie zodat we vervolgens snel kunnen handelen.

- Leon

prettige en juiste communicatie waarin je gehoord wordt

Het contact met mijn tussenpersoon, Loes Ewals, heeft helemaal naar wens en vraag gelopen. Juiste en professionele input waar nodig ontvangen. Verder geen woorden nodig om mijn complimenten uit te spreken.

- Paul van der Putten

Juridische hulp achter de hand!

Voor ons als organisatie die zich bezighoudt met re-integratie en advies binnen arbeid, is het erg fijn om Recht direct achter de hand te hebben als partij, wanneer we het niet weten of twijfelen. De documenten die we kunnen gebruiken…

- Gianne

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×