fbpx

Nieuws

Ouderschapsverlof (deels) betaald vanaf augustus 2022

25-10-2021 - Ouders kunnen 26 keer de wekelijke arbeidsduur ouderschapsverlof opnemen, maar dit is nu nog onbetaald. Dit gaat veranderen! De Eerste Kamer heeft namelijk ingestemd met de Wet betaald ouderschapsverlof.

De vraag:

Wat verandert er door de Wet Betaald ouderschapsverlof?

Het antwoord:

Met ingang van 2 augustus 2022 krijgen ouders 9 weken van het ouderschapsverlof een UWV-uitkering ter hoogte van 50% van hun dagloon, tot 50% van het maximum dagloon.

Kinderen die zijn geboren vóór invoering van de wet

Het ouderschapsverlof geldt ook voor sommige ouders die vóór augustus 2022 een kind krijgen. Voorwaarde hiervoor is dat het kind op dat moment jonger is dan 1 jaar. De ouders van het kind moeten bovendien werknemer zijn op dat moment en nog niet het volledige recht op ouderschapsverlof hebben opgenomen (26x de arbeidsduur per week).

Wat betekent dit nu echt voor jou?

Deze wetswijziging kan ervoor zorgen dat ouders meer (betaalde) verlofdagen gaan opnemen. Houd er dus rekening mee dat dit gevolgen heeft voor de beschikbaarheid van jouw werknemers. Het is daarnaast aan jou als werkgever om een aanvraag bij het UWV te doen, wanneer je een verzoek tot betaald ouderschapsverlof ontvangt.

Schakel Recht Direct in

Ben je benieuwd wat deze wijziging voor jou betekent? Wij helpen je graag! Neem contact op met een van onze juristen via juristen@rechtdirect.nl of bel: 085 008 11 80.

 

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Rechtshulp take-away service

Uurtarief

Voordelig uurtarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

Zeer kundig!

Omdat wij ons bedrijf om gingen zetten van een VOF naar een BV kwamen er wat andere regeltjes, algemene voorwaarden, samenwerkingsverbanden etc om de hoek kijken. De dames van Recht Direct hebben dit allemaal keurig voor ons op een rijtje…

- Ronald

Goed

We hebben nog niet zoveel ervaring opgebouwd maar de ervaring die we hebben was goed. Tijdens een bespreking hebben we goede tips gekregen van de advocaat en ook het huishoudelijk reglement werd al op voorhand van tips voor zien zonder…

- Anita Vaags

9

Inmiddels zijn we alweer enkele jaren klant bij Recht Direct. Snelle communicatie, betrokkenheid en bovenal deskundig advies!

- Partyhome Verhuur & Entertainment

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×