fbpx

Nieuws

Overheid verlengt steunmaatregelen tot juli 2021!

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

17-09-2020

NOW 3.0. geldt van 1 oktober 2020 tot 1 juli 2021. Lees meer over de noodmaatregelen. 

Overheid verlengt steunmaatregelen tot juli 2021!

Tot en met 31 augustus 2020 konden bedrijven een tegemoetkoming aanvragen in de loonkosten op basis van de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud (NOW) 2.0. Inmiddels heeft de overheid de NOW 3.0 aangekondigd. Wij zetten de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Welk tijdvak?

De derde regeling geldt van 1 oktober 2020 tot 1 juli 2021. De regeling is verdeeld in drie tijdvakken van drie maanden. De tegemoetkoming aan bedrijven voor loonkosten wordt in die tijdvakken in stappen afgebouwd.

Wat zijn de voorwaarden voor een tegemoetkoming?

In het eerste tijdvak moet het minimale omzetverlies 20% zijn om voor steun in aanmerking te komen. Vanaf het tweede tijdvak (1 januari 2021) moet het minimale omzetverlies 30% zijn.

Hoogte van de compensatie

De compensatie wordt gedurende de 9 maanden geleidelijk afgebouwd. In het eerste tijdvak is de steun 80% van de loonsom, in het tweede tijdvak 70% en in het derde tijdvak 60%. Hier staat dan wel tegenover dat je als bedrijf je loonsom geleidelijk mag laten dalen met 10%, 15% en 20% zonder dat dit ten koste gaat van de subsidie. 

Er wordt ook geen korting meer toegepast op het moment dat sprake is van een bedrijfseconomisch ontslag. Ten slotte wordt in het derde tijdvak (april – juni 2021) maximaal 1x het dagloon per werknemer vergoed.

Aanvragen van NOW 3.0

Het streven van het UWV is om per 16 november 2020 het loket te openen waar aanvragen gedaan kunnen worden. Je kunt voor elk tijdvak besluiten om wel of geen aanvraag te doen. Als je geen aanspraak hebt gemaakt op NOW 1.0 of 2.0, kun je alsnog gebruik maken van NOW 3.0.

Meer informatie?

Het bovenstaande is door de overheid tevens samengevat in een Visual. De regeling wordt op dit moment verder uitgewerkt. 

 

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Onbeperkt toegang tot documenten

Headset

Rechtshulp take-away service

Uurtarief

Voordelig uurtarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Maar wat vinden klanten eigenlijk van ons?

9

we hebben een beperkt aantal zaken aan de hand gehad. die zijn steeds zeer accuraat opgepakt en afgehandeld. de samenwerking is steeds heel prettig verlopen.

- JP Fiscaal Advies / Jos Peeters

9

Inmiddels zijn we alweer enkele jaren klant bij Recht Direct. Snelle communicatie, betrokkenheid en bovenal deskundig advies!

- Partyhome Verhuur & Entertainment

Prettige en duidelijke communicatie

Fijn om te weten dat je iemand achter de hand hebt bij situaties die daar om vragen. Fijne samenwerking en aardige mensen. De portal is ook erg fijn en praktisch.

- Tamara

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×