fbpx

Nieuws

Q&A met Aimy Wijnen

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

21-03-2019

Persoonlijk contact en transparantie vinden wij belangrijk bij Recht Direct. Daarom laten wij maandelijks medewerkers aan het woord om jullie te informeren over de in’s en out’s van Recht Direct. Vandaag staat de Q&A met Aimy op de planning.

Q&A met Aimy Wijnen

Persoonlijk contact en transparantie vinden wij belangrijk bij Recht Direct. Daarom laten wij maandelijks medewerkers aan het woord om jullie te informeren over de in’s en out’s van Recht Direct. Vandaag staat de Q&A met Aimy op de planning.

Q: Hoi Aimy, fijn dat je wat tijd vrij hebt kunnen maken om de lezers je wat beter te leren kennen. We gaan meteen van start met de eerste vraag. Kun je ons wat vertellen over je schoolcarrière?

A: Tijdens mijn schoolcarrière heb ik als student verschillende kwaliteiten ontwikkeld, zo slaagde ik erin om die 100 Franse woordjes moeiteloos op te dreunen maar die ik precies drie seconden na het proefwerk weer was vergeten, kon ik onder andere een berichtje op mijn telefoon typen zonder op het scherm te kijken of was het zo bijzonder dat ik de teksten van plusminus 250 liedjes uit mijn hoofd kon, maar een hoofdstuk ontstaansgeschiedenis van het Nederlandse recht er niet in was te krijgen. Maar alle gekheid even daargelaten, tijdens mijn schoolcarrière heb ik als student op het Blariacumcollege in Venlo-Blerick mijn havo diploma behaald en als student op Hogeschool Zuyd in Sittard mijn Hbo-rechten diploma behaald. Vandaag de dag kijk ik nog steeds terug met een glimlach naar mijn schoolcarrière. Ik heb namelijk veel kennis opgedaan (lees: hopelijk ook iets slimmer geworden) en gedurende de jaren heen heb ik veel mensen mogen leren kennen.

Q: Hoe ben je bij Recht Direct terechtgekomen?

A: Dat is een leuk verhaal namelijk, tijdens mijn HBO-schoolcarrière ben ik bevriend geraakt met Lobke Lemmen. Lobke volgde haar afstudeerstage bij Recht Direct en is daarna bij Recht Direct in dienst gebleven. Toen ik van Lobke kreeg te horen dat ze bij Recht Direct nog een jurist zochten, heb ik direct (lees: vanaf een afstand van 9.146 km en een tijdsverschil van 7 uur) vanuit mijn vakantie in Mexico mijn sollicitatie ingestuurd. Nadat ik weer was gearriveerd in Nederland heb ik mijn sollicitatiegesprek gehad, hetgeen er uiteindelijk in geresulteerd heeft dat ik in dienst ben getreden van Recht Direct.

Q: Wat doe je zoal bij Recht Direct?

A: Ik sta ondernemers in het MKB bij die geconfronteerd worden met juridische problemen. Wanneer een ondernemer zijn juridische probleem bij ons kenbaar maakt via de helpdesk of via een telefoontje, draag ik zorg voor een snelle beoordeling of oplossing. Daarnaast help ik de ondernemer bij het in kaart brengen van de juridische risico’s binnen zijn bedrijf. Zo wordt er jaarlijks een bedrijfsscan afgenomen om te zien waar mogelijk verbeterpunten zitten. Met behulp van Recht Direct besteedt een ondernemer in het voortraject al aandacht aan de juridische risico’s waardoor problemen voorkomen kunnen worden en de risico’s beperkt zijn.

Q: Wat is het leukste dat je op de werkvloer hebt meegemaakt?

A: Het leukste dat ik dagelijks meemaak is toch wel dat ons team, inclusief het team van Goorts & Coppens advocaten adviseurs, niet van nonsens en drempels houdt. Iedereen heeft namelijk wel het kenmerk van ‘recht-door-zee’, openheid, hard werken en het zijn van een vakidioot. In deze kenmerken herken ik mezelf waardoor ik elke dag met veel plezier naar mijn werk kom.

Q: Heb je interesses/hobby’s die je naast je werk doet?

A: Natuurlijk. In mijn vrije tijd ga ik graag een stuk wandelen of sporten. In het weekend ben ik ook  altijd wel in voor een drankje of een hapje eten met mijn vriend(innen) en familie.

Q: Waarom zouden ondernemers volgens jou voor Recht Direct moeten kiezen?

A: Met een abonnementsvorm worden de ondernemers geholpen om juridische problemen te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Doordat de ondernemers bij het abonnement gebruik kunnen maken van de helpdesk, de portal om documenten met handleidingen te downloaden en de bedrijfsscan waaruit verbeterpunten naar voren komen, zullen zij de meeste juridische risico’s beperken of zelfs helemaal uitsluiten. Dat is ook de reden waarom ondernemers naar mijn mening voor Recht Direct moeten kiezen!

Q: Waar denk je dat over 5 jaar staat?

A: Over 5 jaar zie ik mezelf als medewerker die veel vaardigheden heeft ontwikkeld, doorgegroeid is naar nog meer ervaren jurist en de organisatie goed heeft leren kennen.

Q: Waar denk je dat Recht Direct over 5 jaar staat?

A: Over 5 jaar denk ik dat Recht Direct flink gegroeid is. Met gegroeid doel ik met name op het aantal juristen dat werkzaam is binnen Recht Direct en het aantal klanten. Daarnaast denk ik dat er grote ontwikkelingen zullen zijn in slimme software, het opdoen en overdragen van kennis, het ontwikkelen van nieuwe strategieën en een nieuwe manier van denken en doen.

Q: Wat wil je nog tegen de lezers zeggen?

A:  Bedankt voor het vrijmaken van jullie tijd om mijn persoonlijk artikel te lezen. Wacht niet te lang en neem contact op met Recht Direct om kennis met mij te maken en erachter te komen waar ik jullie bij kan ondersteunen!

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van de Q&A met Aimy? Neem dan contact op met Aimy Wijnen, via de mail (aimy@rechtdirect.nl) of via de telefoon (0493 326688)

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte gehouden worden van de juridische ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

 

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×