fbpx

Nieuws

Stuur jij jouw algemene voorwaarden altijd mee?

"Goed dat je meer wilt weten over dit onderwerp. Het kan zijn dat de informatie in dit artikel niet meer helemaal in orde is. Het artikel is namelijk meer dan een jaar oud. Uiteraard willen wij je graag verder helpen. Neem voor de meest actuele informatie over dit onderwerp contact met ons op!"

10-05-2021 - Vaak staat op een offerte de volgende standaardzin: “Op deze offerte zijn de algemene voorwaarden van bedrijfsnaam/branche van toepassing”. Veel ondernemers denken dat dit voldoende is, en sturen de algemene voorwaarden niet mee, maar is dat ook echt zo?

De vraag:

Hoe gebruik ik mijn algemene voorwaarden op de juiste manier?

Nou zo dus:

Door ze met de juiste zin van toepassing te verklaren op de offerte of opdrachtbevestiging én de voorwaarden ook daadwerkelijk mee te sturen. Verwijzen naar (een linkje op) de website is dus niet voldoende.

Dit moet je doen:

Voor het van toepassing verklaren van de algemene voorwaarden kun je een standaardzin opnemen op de offerte. Zorg ervoor dat de zin die op de offerte staat ook daadwerkelijk overeenkomt met hoe het in de praktijk gaat. Staan de voorwaarden dus op de achterzijde van de offerte? Benoem dit in je standaardzin. Meesturen kun je doen door eenvoudigweg een kopie toe te voegen of ze op de achterzijde van de offerte af te drukken.

Elektronisch contracteren

Sluit je elektronisch contracten, dan moet je ze elektronisch toezenden. Verwijs dan niet naar een internetwebsite, maar stuur ze bijvoorbeeld in PDF toe. Hiervoor gelden specifieke vereisten. De voorwaarden moeten onder andere opgeslagen kunnen worden en je mag de voorwaarden waar de klant mee akkoord is gegaan niet eenzijdig kunnen wijzigen.

Wanneer:

Doe dit voor of bij het sluiten van de overeenkomst.

Want anders:

Stuur je de voorwaarden niet mee of pas met de factuur, dan kan de klant zeggen dat ze niet van toepassing zijn. En geloof me: als er problemen zijn en de klant juridisch advies inwint is dit de eerste vraag die een jurist stelt. Je kunt dan bijvoorbeeld geen beroep doen op een garantiebepaling of een beperking van de aansprakelijkheid.

Actiepunt:

Ga eens na hoe jij jouw contractproces hebt ingericht. Gebruik jij jouw algemene voorwaarden wel op de juiste manier?

Schakel Recht Direct in

Wil je weten of jij jouw algemene voorwaarden op de goede manier gebruikt? Of heb je nog geen algemene voorwaarden? Neem contact op met Loes via loes@rechtdirect.nl of bel: 085 008 11 80.

Bij het samenstellen van dit artikel/deze nieuwsbrief is geen rekening gehouden met eventuele bijzondere van toepassing zijnde wetgeving en afspraken zoals opgenomen in de CAO en/of (arbeids)overeenkomst. Daarbij is rekening gehouden met de wetgeving die op het moment van het schrijven van de tekst geldend is. Het kan dus zijn dat, met de veranderende wetgeving, de inhoud later achterhaald is. Mocht je de informatie in de praktijk willen hanteren, neem dan van tevoren even contact op met een van de juristen van Recht-Direct zodat zij je goed kunnen informeren.

Delen via:

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwste updates direct in je mailbox.

Hoe wij jouw leven gemakkelijker maken? Nou zo dus:

Documenten

Slimme tools en documenten

Headset

Persoonlijk advies

Uurtarief

Voordelig tarief

Gas op die lolly!

Een account aanmaken kost slechts 2 minuten!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×